Skip to main content

Vacatures zoeken

Met veel enthousiasme brengt Ocan de vacante functie van Energiecoach Mobiel Loket bij Gemeente Amsterdam onder de aandacht van de gemeenschap. Geïnteresseerden dienen hun sollicitatie te mailen naar .

logo gemeente amsterdam Ocan caribisch vacature energie coach

Om je mede-Amsterdammers te helpen thuis minder energie te gebruiken en lagere kosten te maken. Bekijk ook de video onderaan!

Heb je hart voor je stad én voor een duurzame wereld? En ben je sociaal en in staat om een boodschap goed over te brengen? Meld je dan aan als Energiecoach voor de gemeente Amsterdam! Na een training geef je mensen advies hoe zij meer comfort ervaren, minder energie verbruiken en minder kosten maken.

Uren per week: Minimaal 4 uur per week voor een periode van 2 x 10 weken

Werk-/denkniveau: Geen vooropleiding vereist

Ervaring: Voorkennis van energiebesparing en verduurzamen is een pluspunt, maar niet vereist

Salaris: Vrijwilligersvergoeding

Wat ga je doen?

Samen met een professionele kracht ga je met het splinternieuwe rijdende energieloket op pad om op pleinen, markten en evenementen om Amsterdammers advies geven over duurzaam wonen en energie besparen. Met dit opvallende mobiele loket - genaamd Jouw Huis van Morgen – probeert de gemeente Amsterdammers te bereiken die de gemeente normaal niet zo goed weten te vinden. Als energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe bewoners kunnen besparen op de energierekening. Je geeft advies op maat over zowel kleine als grote energie besparende maatregelen en geeft inzicht hoeveel geld er bespaard kan worden. Het energieloket gaat in het voor- en najaar 10 weken op pad. Wij plannen je in wanneer jij kunt.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Enige voorkennis over energie besparen en het verduurzamen van woningen is een pré. Verder vinden we het belangrijk dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om in de buitenlucht met mensen in gesprek te gaan.

Wat voor begeleiding krijg ik?

We bieden een training van twee keer 4 uur. Soms doen we dat op 1 dag, soms verdeeld over 2 dagen. We leren je van alles over energie besparen, maar leggen ook de praktische zaken uit, zoals de tablet waarmee je werkt en over bespaarproducten. We organiseren naast de trainingen ook online en offline bijeenkomsten om meer te leren en ervaringen uit te wisselen met elkaar.

Wat krijg je ervoor terug?

Je ontvangt € 5,50- onkostenvergoeding per uur. Op locatie wordt lunch voor je verzorgd. En met de kennis en ervaring die je in deze rol opdoet, vergroot je je kansen op een betaalde baan in de wereld van energie en verduurzaming. Er is een enorm tekort aan goede mensen in deze branche, dus mogelijkheden genoeg!

Wat draag ik bij met dit vrijwilligerswerk?

Na een gesprek met jou als energiecoach weet de bewoner precies wat hij of zij kan besparen op het energieverbruik. Minder verbruik = een lagere rekening! En daarmee draag je bij aan een betere klimaat, want minder verbruik = minder vervuiling!

Werktijden

Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Gedurende de twee campagne perioden van 10 weken, willen we graag dat je minimaal 4 uur per week beschikbaar bent. Let op: het energieloket gaat op pad als andere mensen vrij zijn, dus hou er rekening mee dat je in het weekend of in de vroege avond ingezet kan worden.

Interesse?

Spreekt dit je aan en heb je interesse om bij te dragen aan een inspirerend initiatief van de gemeente Amsterdam? Neem dan contact op met Miranda Huizinga, coördinator bij het Regionaal Energieloket, bereikbaar via telefoonnummer 020-341 73 53 of per mail op .

Meer informatie over Jouw Huis van Morgen vind je  op deze webpagina van Gemeente Amsterdam.