Vacatures zoeken

Logo Rosa di Sharon Bonaire Ocan Caribisch
 
Voor Fundashon Rosa di Sharon op Bonaire is Stichting Ocan op zoek naar een voltijds (40 uur) Gedragsdeskundige m/v voor een beschermde woonvoorziening Kas pa Hoben ku Futuro (KHF) met standplaats Bonaire.

 

Profiel van Fundashon Rosa di Sharon
De zorginstelling Rosa di Sharon te Bonaire biedt vanuit een christelijke levensovertuiging in een beschermende woonvoorziening, Kas pa Hoben ku Futuro (KHF), 24-uurs herstel-ondersteunende begeleiding aan ( aanstaande ) jonge moeders en meisjes in de leeftijd van 14-21 jaar, die voor korte of langere periode niet thuis kunnen wonen wegens gedragsproblematiek en/of onveilige thuissituatie. Daarnaast wordt vanuit KHF ook begeleiding geboden aan het gezinssysteem en ( jonge ) vader van de baby.

De begeleiding bestaat uit drie fases met dagvullende programma’s waarbij de eerste fase in het teken staat van oriëntatie en observatie. In de tweede fase is het programma gevuld met leermodules op gebieden als school, werk, sporten, sova-training, corveeactiviteiten, geestelijke vorming, etc. In de derde fase richt de begeleiding zich op het ontwikkelen van toekomstperspectief voor de periode na vertrek uit KHF.

Functieomschrijving
Als gedragsdeskundige levert u een actieve bijdrage aan het verbeteren van de ontwikkeling van de cliënten. Daarnaast richt u zich vanuit uw deskundigheid ook op het verminderen of opheffen van opvoedingsproblemen. Dit doet u direct, maar ook indirect via adviezen aan het team en externe ketenpartners. In de benadering van ontwikkelings- en opvoedingsproblemen hanteert u een systematische en methodische aanpak, gebaseerd op inzichten uit de ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek. U geeft adviezen bij het op- en bijstellen van het hulpverleningsplan, beoordeelt inhoudelijk en evalueert deze. U ondersteunt en adviseert de gezinsbegeleider bij opvoedingsvraagstukken. U coacht en bevordert de deskundigheid van de teamleden door middel van trainingen, casusbesprekingen en door te fungeren als vraagbaak op jeugdhulpverleningsgebied. U werkt vanuit de talenten die u van God ontvangen hebt en kiest voor verbinding van de christelijke identiteit in het professioneel handelen.

Functie-eisen

 • Een relevante afgeronde HBO-opleiding
 • Enkele jaren werkervaring als gedragsdeskundige
 • Een professionele houding en de beschikking over uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden
 • Flexibel, pro-actief en oplossingsgericht werken
 • Expertise op het gebied van jongeren en systemisch werken
 • Methodisch en gestructureerd kunnen werken; hierbinnen in staat om flexibel te handelen en gemakkelijk te schakelen 
 • Inlevingsvermogen en ondersteunend kunnen zijn naar de cliënt en het team
 • Goede besluitvaardigheid
 • Belijdend christen en betrokken bij een kerkelijke gemeente
 • Integer en betrouwbaar
 • Beheersing van het Papiaments of bereid zijn dit zo snel mogelijk te leren
 • Bij voorkeur bekend zijn met de Bonairiaanse cultuur
 • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift

 

Arbeidsvoorwaarden
Er wordt een zeer goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden in overeenstemming met uw opleidings- en ervaringsniveau.

Aanstelling is voor de duur van 12 maanden met uitzicht op verlenging en/of vaste aanstelling bij goed functioneren.

 

Reageren

Hebt u interesse? Stuur dan een korte motivatiebrief, waarin u ook aandacht besteedt aan uw christelijke identiteit, met uw CV, foto, diploma en referentie(s) aan: Cynthia Ortega-Martijn, Directeur/bestuurder Stichting Ocan: . Kandidaten met een christelijke levensovertuiging afkomstig van Bonaire, St. Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en Sint Maarten worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren. Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Stichting Ocan telefoonnummer 070-3803301.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief