Skip to main content

Acties en oproepen

Ocan caribisch tweede kamer verkiezingen den haag stemmen

Oproep aan de Ocan achterban: ga stemmen tijdens de vervroegde Tweede Kamerverkiezing 2023

18 november 2023

De  stempassen zijn op de mat gevallen. Op woensdag 22 november 2023 mogen alle stemgerechtigden naar de stembus om te stemmen op kandidaten op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamer.

Net als bij de voorgaande Tweede Kamer verkiezingen vindt Stichting Ocan het belangrijk dat ook uw stem telt. Een aanzienlijk deel van Caribische Nederlanders woonachtig in Nederland voelt zich niet bepaald geroepen om te stemmen. Elke verkiezing, zij voor het waterschap, de gemeente, de provincie, en de Tweede Kamer is een kans om hier verandering in te brengen omdat als gemeenschap onze stemmen en onze belangen als gemeenschap en individuen weldegelijk ertoe doen. Laten wij bij de opkomst  van de aanstaande verkiezingen zien dat de verkiezingsparticipatie onder Caribische Nederlanders verhoogd is. Gebruik uw stempas.

GA STEMMEN / BAY VOTA / GO VOTE / BAI VOTA!

Stemmen op woendag 22 november 2023.

Als stemgerechtigde neemt u uw stempas op de dag van de verkiezingen mee naar het stembureau, samen met een identiteitsbewijs. Bent u niet in de gelegenheid om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u dit bij volmacht door iemand anders laten doen. Lees alle info over wat u nodig hebt en hoe u op de dag stemt hier. 💡

Nog onzeker over op welke politieke partij u stemt? 🧠

Misschien bent u er ook niet uit welke politieke partij het beste bij uw ideeën en of belangen past. Vul een stem- of kieswijzer of stemchecker in om u hierbij verder te helpen. Dit zijn de stem- en kieswijzers en stemcheckers die op dit moment bij Ocan bekend zijn.

Duurzame Kieswijzer (ASN Bank en Stem Voor De Natuur)

Jongeren Kieswijzer (Nationale Jeugdraad, NJR)

KiesKompas (KiesKompas i.s.m. Trouw)

KiesWijzer (Algemeen Dagblad) 

Kieswijzer (Het Parool)

De Stemchecker (de Volkskrant)

MijnStem (Mijn Stem i.s.m. DPG Media)

StemWijzer (ProDemos) 

Studentikeus (Interstedelijk Studenten Overleg, ISO)

De Kiesraad - alles over stemmen in Nederland

Op de website van de Kiesraad kunt u uitgebreid informatie krijgen over de Tweede Kamerverkiezing.

Caribische Nederlanders doen mee aan de Tweede Kamerverkiezing 2023

Stichting Ocan is het aantal kandidaten met een Caribisch Nederlandse achtergrond dat zich kandidaat heeft gesteld nog aan het inventariseren. Wij stellen hen graag aan u voor zodat u hen leert kennen en waar zij voor staan. Eventueel brengt u uw stem op één van uit!

Bent u zelf kandidaat in Nederland of regiokandidaat vanuit Caribisch Nederland?

Als u zich kandidaat heeft gesteld laat het ons a.u.b. weten. Mail ons op . Wij komen graag met alle kandidaten in contact.

Kent u kandidaten?

Laat het ons weten via .

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.