Vacatures zoeken

Logo Rosa di Sharon Bonaire Ocan Caribisch

Voor Fundashon Rosa di Sharon op Bonaire is Stichting Ocan op zoek naar een een volletijds gezinsbegeleider m/v voor een beschermde woonvoorziening Kas pa Hoben ku Futuro (KHF) met standplaats Bonaire. 

 

Profiel van Fundashon Rosa di Sharon

De zorginstelling Rosa di Sharon te Bonaire biedt vanuit een christelijke levensovertuiging in een beschermende woonvoorziening, Kas pa Hoben ku Futuro (KHF), 24-uurs herstel-ondersteunende begeleiding aan ( aanstaande ) jonge moeders en meisjes in de leeftijd van 14-21 jaar, die voor korte of langere periode niet thuis kunnen wonen wegens gedragsproblematiek en/of onveilige thuissituatie. Daarnaast wordt vanuit KHF ook begeleiding geboden aan het gezinssysteem en ( jonge ) vader van de baby.

De begeleiding bestaat uit drie fases met dagvullende programma’s waarbij de eerste fase in het teken staat van oriëntatie en observatie. In de tweede fase is het programma gevuld met leermodules op gebieden als school, werk, sporten, sova-training, corveeactiviteiten, geestelijke vorming, etc. In de derde fase richt de begeleiding zich op het ontwikkelen van toekomstperspectief voor de periode na vertrek uit KHF.

Functieomschrijving

Als gezinsbegeleider bent u in staat het gezinssysteem van cliënten te ondersteunen, begeleiden en adviseren met als doel een goed functionerend gezinssysteem. U bent eindverantwoordelijk voor de begeleiding van het gezin en het traject van de begeleiding. U voert, ter verduidelijking van de hulpvraag, pedagogisch gesprekken met gezinssysteem en cliënt met als doel de opvoedingsrelatie te optimaliseren. U ziet er op toe dat de betrokkenen uit het gezinssysteem als volwaardige partners in de hulpverlening worden bekeken. U verzamelt informatie voor het opstellen van het gezinsbegeleidingsplan, evalueert mede het plan met het gezinssysteem en cliënt. U bewaakt de voortgang en stemt af met de gedragsdeskundige en pedagogisch medewerkers. U signaleert crisissituaties en pleegt in overleg met zorgmanager interventies zoals het inschakelen van externe hulpinstanties met als doel een zo optimaal mogelijke veiligheid voor cliënten en gezinssysteem te bewerkstelligen. U bent aanwezig bij casusoverleg, Multi Disciplinair overleg, intake- en opname gesprekken. U biedt competentie vergrotende voorlichting en trainingen aan de cliënten. U levert een bijdrage aan de ontwikkeling van methodieken en het vergroten van de deskundigheid binnen gezinsbegeleiding en het team. U zorgt voor een goede verslaglegging van overleggen en gesprekken

U ondersteunt het team indien nodig met voorkomende werkzaamheden.

U werkt vanuit de talenten die u van God ontvangen heeft en kiest voor verbinding van de christelijke identiteit in het professioneel handelen.

Functie-eisen

 • Minimaal afgeronde relevante HBO-opleiding of gelijkwaardig
 • Ervaring met begeleiding van doelgroep
 • Christelijke levenswijze;
 • Zelfstandig, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig en relativerend vermogen
 • Methodisch kunnen werken
 • Kunnen werken in ( klein ) teamverband
 • Integer en betrouwbaar
 • Tactvol en empatisch vermogen
 • In het bezit van rijbewijs
 • Beheersing van het Papiaments of bereid zijn dit zo snel mogelijk te leren
 • Bij voorkeur bekend zijn met de Bonaireaanse cultuur
 • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift

 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden in overeenstemming met uw opleidings- en ervaringsniveau.

 

Reageren

Hebt u interesse? Stuur dan zo spoedig mogelijkeen korte motivatiebrief, waarin u ook aandacht besteedt aan uw christelijke identiteit , met uw CV, foto, diploma en referentie(s) aan: Cynthia Ortega-Martijn, Directeur/bestuurder Stichting Ocan: . Kandidaten met een christelijke levenswijze afkomstig van Bonaire, St. Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en Sint Maarten worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren. Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Stichting Ocan telefoonnummer 070-3803301.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief