Vacatures zoeken

Logo Rijksoverheid MinBuZa vacatures Ocan Caribisch Sto Domingo

Wij maken u attent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken, post Santo Domingo wederom een stageplaats aanbiedt voor studenten uit het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Als Ocan vinden wij het  belangrijk dat de mogelijkheid word gecreëerd dat onze mensen middels een stageplaats kunnen bijdragen op een belangrijk koninkrijksministerie zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied of die hun wortels hebben in het Caribisch gebied de voorkeur.

Stagiair(e) bij de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Santo Domingo  

Wil je stage lopen op een ambassade en een bijdrage leveren aan de economische en culturele relaties tussen de Dominicaanse Republiek (en Haïti) en het Koninkrijk? Wij zoeken een stagiair(e) ter versterking van de ambassade in Santo Domingo.

Werkomgeving

De ambassade zoekt iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat, zelfstandig kan opereren en affiniteit heeft met de Koninkrijk-landen. Een goede beheersing van het Nederlands en het Spaans is een vereiste. Studenten uit Nederland en het Caribisch deel van ons Koninkrijk worden uitgenodigd hun belangstelling te tonen.

Stageomschrijving

Het gaat om een meeloopstage vanaf 16 september 2019 (37,5 uur per week) voor een periode van zes maanden.

Voorkomende werkzaamheden:              

Als stagiair(e) word je nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden van de ambassade. Wij bieden een stageplaats met een gevarieerd takenpakket. Je zult nauw samenwerken met collega’s die verantwoordelijk zijn voor economische relaties en communicatie. De invulling wordt in overleg vastgesteld. Tot de taken van de stagiair(e) behoren in ieder geval:

  • Stage-opdracht: Communicatie/public diplomacy:
  • Uitvoering geven aan, meedenken over pakkende public diplomacy acties, en minimaal één activiteit mee helpen organiseren
  • Voorbereiden en uitvoeren evenementen of beursdeelname
  • Bijhouden van nieuws over politieke en economische ontwikkelingen in de Dominicaanse Republiek en Haïti die relevant zijn voor de landen en delen van het Koninkrijk der Nederlanden;

 

Profiel

  • Kerneigenschappen: Enthousiast, zelfstandig en ondernemend;
  • Gemotiveerde HBO/WO student, met relevante opleiding;
  • Aantoonbare affiniteit met internationale betrekkingen;
  • Goede beheersing van de Nederlandse- en Spaanse taal in woord en geschrift (niveau B2); beheersing van het Engels. Kennis van Frans en Papiaments is een pre
  • Stagiair(e) beschikt over de Nederlandse nationaliteit;
  • Stagiair(e) dient ingeschreven te staan bij een erkende onderwijsinstelling gedurende de hele stageperiode.

 

Wat bieden wij

De ambassade biedt een stimulerende en leerzame werkomgeving met enthousiaste, betrokken collega’s en zeer afwisselende werkzaamheden. We zijn een klein, divers team en spreken allemaal minstens drie talen. Doordat we in een open ruimte werken krijg je als stagiaire goed inzicht in alle vlakken van ons werk en is het makkelijk om contact te leggen met alle collega’s.  

Voorwaarden en vergoedingen

De algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden via deze link.

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd, stuur dan uiterlijk 22 juli 2019 een motivatiebrief en CV naar  t.a.v. Daniela Romero.

Vermeld in je motivatie in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn, alsmede je taalniveaus.

Geschikte kandidaten zullen in de week van 29 juli 2019 worden uitgenodigd voor een Skypegesprek. Er wordt naar gestreefd om op 6 augustus 2019 aan de kandidaten uitsluitsel te geven.

Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/dominicaanse-republiek of op onze Facebook pagina: @DutchEmbassyDR

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties. Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied of die hun wortels hebben in het Caribisch gebied de voorkeur.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief