Skip to main content

Acties en oproepen

Ocan samen erop vooruit potjescheck schulden schuldhulproute ocan caribisch

Ocan wijst u de weg met de Potjes-check: laat u deskundig informeren en krijg de financiële hulp waar u recht op heeft

02 november 2023

We gaan door met de campagne! Er is nog een route waar onze mensen met geldzorgen gebruik van kunnen maken: de Potjes-check. De samenwerkingspartner van Ocan, Samen Erop Vooruit beschikt over een geweldige tool die mensen - die alle financieel hulp in deze moeilijke tijden kunnen gebruiken - attent maakt op voorzieningen, die hun inkomen kunnen verhogen.

Al te vaak weten mensen niet dat de overheid (uw eigen gemeente en de Rijksoverheid) over potjes geld beschikt die bedoeld zijn om uw financiële situatie te verlichten. Afhankelijk van uw situatie en waar u woont kunt u hiervan profiteren. Het is echter aan de burger zelf om een voorziening aan te vragen. Wij weten dat allerlei informatie over het bestaan van dergelijke voorzieningen lang niet iedereen bereikt. Wij weten ook dat mensen terughoudend zijn bij het aanvragen van voorzieningen en het invullen van formulieren vervelend vinden.

Wij zijn er om u deskundige informatie te geven en toe te leiden naar datgene waar u recht op hebt en u ook te ondersteunen bij het aanvragen.

Stichting Ocan en Samen Erop Vooruit helpen u graag bij het maken van de Potjes-check en bieden uitleg over de verschillende voorzieningen. Waarom zou u deze kans nog laten liggen? Ook voor andere vragen hoe financieel rond te komen, kunt u bij ons terecht. Wij hebben ook de mogelijkheid om u door te verwijzen naar een van onze samenwerkingspartners zoals, SchuldhulpMaatje, Humanitas, en Leger des Heils.

Ocan heeft verschillende video’s speciaal voor de Caribische Nederlanders en aanverwante groepen gemaakt. Wij lanceren onze eerste twee video’s.

Voor de ouders/vaders

Voor de senioren

Deel deze video’s graag met uw familie, vrienden en kennissen. 💡

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.