Blogs en Vlogs

Ocan acite We Care ouderen NOOM Wayaca Ban Pe WEB

Actie: We Care

30 maart 2021

Het is alweer 1 jaar geleden dat wij geconfronteerd werden met COVID-19 en de coronamaatregelen. Wij leven nu in een nieuwe werkelijkheid en daar moeten wij ons leven, maar ook onze gemeenschapszin op aanpassen. Omkijken naar elkaar is meer en meer een noodzaak geworden. Wij krijgen vanuit de gemeenschap signalen van eenzaamheid en sociaal isolement zowel onder onze senioren als onder jongeren/studenten. Het valt niet mee om onze levensstijl aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Iedereen probeert naar eer en geweten en binnen de eigen mogelijkheden om te zien naar haar/zijn medemens. Vooral gedurende de feestdagen is het voor mensen moeilijk om te begrijpen dat bij elkaar over de vloer komen niet meer of slechts beperkt mogelijk is. De lockdown juist in deze tijd van Pasen dringt ons, om aandacht te geven aan de ander die verstokt blijft van contact en beperkte bewegingsvrijheid heeft. Graag willen wij vanuit Stichting Ocan daar aandacht aan besteden en vooral onze senioren een hart onder de riem steken.

Stichting Ocan is in samenwerking met NOOM, Grupo Ban Pé, Wayaca en Stichting Zorgcocon een kleine actie begonnen om vooral onze Caribische senioren die nu beperkt nog kunnen genieten van contacten van familieleden of sporadisch kunnen deelnemen aan een dagbesteding een kleine attentie te geven, om hen te laten weten dat wij aan hen denken. Vooral deze feestdagen lijkt het ons mooi om onze Caribische senioren achterban in Den Haag en Rotterdam te laten zien dat wij aan hen denken. Wij zijn Stichting NOOM zeer erkentelijk dat zij een donatie hiervoor hebben gedaan die Ocan aanvult om minimaal 50 Caribische senioren in sociaal isolement te verassen.

De bedoeling is om in de toekomst verder te gaan met dit soort acties, echter zijn wij hiervoor afhankelijk van financiële middelen. Indien je Caribische senioren kent die aandacht nodig hebben en waarbij een kleine attentie weer een glimlach op hun gezicht kan toveren, dan kan je dit doorgeven via dit aanmeldingsformulier (KIK HIER). Voor dit soort acties is het echter noodzakelijk om samen te werken met lokale Caribische organisaties die voor deze doelgroep opkomen. Wij moeten meer de krachten gaan bundelen om onze doelgroepen die het moeilijk hebben te kunnen ondersteunen.

Indien u voor dit soort acties een gift of donatie wilt geven, dan zijn wij daar uiteraard blij mee. Voor ons beleid betreffende giften en donaties verwijzen wij u naar onze Vrienden van Ocan webpagina. Laten wij in deze moeilijke tijd acht slaan op groepen binnen onze Caribisch-Nederlandse gemeenschap die het moeilijk hebben en onze steun en aandacht nodig hebben. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief