Skip to main content

Blogs en Vlogs

Ben je op zoek naar een stage plek? Stichting Ocan nu een erkend leerbedrijf voor MBO-studenten!

27 april 2022

Vanaf heden mag Stichting Ocan zich een erkend leerbedrijf voor studenten noemen, daar zijn we trots op. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft haar keurmerk toegekend na een succesvolle aanvraag vanuit Stichting Ocan.

De directeur-bestuurder van Ocan Lionel Martijn,MSUS geeft aan dat: “Geen enkele jongere zijn studie mag stoppen of niet afronden, vanwege het ontbreken van een stageplek. Ocan geeft studenten de kans om hun theoretische kennis in de praktijk te brengen. Mensen met ervaring helpen hen professioneel op weg , richting hun werkzame leven. Kom kennis maken met de dynamiek van Ocan en leer bij ons de kneepjes van het vak.”

Ocan is volop in beweging en onze werkzaamheden worden meer divers. Wanneer wij projecten en drukkere periodes hebben willen wij MBO-studenten een dynamisch werkplek aanbieden waar zij hun eigen unieke vaardigheden kunnen toepassen en zich verder ontplooien.

sbb beeldmerk 1Met deze erkenning door de SBB wil Ocan nog meer kunnen betekenen voor de studenten die door discriminatie worden uitgesloten en met veel moeite aan een stageplek komen. Onze toegevoegde waarde is dat wij hen op andere gebieden ook begeleiden binnen een culturele context. Ocan heeft in de loop der jaren al stageplekken mogen aanbieden aan HBO-studenten en die groep aan onze stichting kunnen binden. Nu hopen wij ons bereik te vergroten. Wij nodigen nu graag jongeren uit die hun stage keus nog moeten maken voor de richting: business support (administratie, financiën, secretarieel, communicatie) om zich te melden voor een mogelijke plaatsing.

Ocan kijkt uit naar studenten die zij in de toekomst  welkom mag heten en kan voorzien van nieuwe ervaringen op de werkvloer. Dit zal tot meer perspectief leiden onder een groep studenten die te maken heeft met kansen ongelijkheid.

Neem daarom gerust contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen via ons contactformulier.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.