Blogs en Vlogs

Caribisch-Nederlandse gemeenschap aan zet, speciale overlegsessie om concrete input te leveren voor de aanbevelingen rapport ‘’Ketenen van het verleden”, 4 dec. 2021

05 november 2021
Foto: het slavernijmonument in Rotterdam met als titel 'Clave' ontworpen door kunstenaar Alex da Silva 

 

UPDATE  15 november 2021: 

Gelet de onzekerheid van de coronamaatregelen in december en een wijziging vanuit opdrachtgever NiNsee, zal de geplande overlegsessie niet in fysieke vorm kunnen doorgaan. Houd onze website en sociale media in de gaten voor een mogelijke online bijeenkomst dit jaar.

Personen die bij Ocan  al hebben aangemeld voor de bijeenkomt op 4 december 2021 krijgen persoonlijk bericht.

----

Het Adviescollege dialooggroep slavernijverleden heeft – in aanwezigheid van het NiNsee bestuur en Directie- op 1 juli 2021 het rapport “Ketenen van het verleden” overhandigd aan minister Ollongren.

In dit rapport is een aantal aanbevelingen gedaan dat nadere uitwerking verdient.

Het NiNsee organiseert in dit kader in de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Middelburg, Groningen, Tilburg, Arnhem en Almere bijeenkomsten om te komen tot concrete uitwerking van deze aanbevelingen.

Het is zeer belangrijk dat de Caribisch-Nederlandse gemeenschap  in Nederland ook van zich laat horen. Hoe zien wij graag dat er met de aanbevelingen en acties in het rapport worden omgegaan? Wat willen wij graag van de Rijksoverheid zien?

In samenwerking met het NiNsee organiseert Stichting Ocan de overlegsessie in Den Haag om de gemeenschap de gelegenheid te bieden input te leveren voor de volgende centrale vraag:

“Hoe komen we tot een co-productie in de omgang met het trans-Atlantische Nederlandse slavernijverleden, het erfgoed en de doorwerking van dat verleden?

Het programma zal bestaan uit een plenaire dialoog met een inleiding door een lid van het voormalig Adviescollege dialooggroep slavernijverleden (die tot concrete afspraken zal leiden), entertainment en een netwerkborrel. Moderator op deze dag is Dyonna Benett,  erfgoedprofessional op het gebied van inclusiviteit, multiperspectiviteit en museologie. Een gedetailleerd programma wordt later hier vermeld. 

Flyer Overlegessie slavernijverleden Ocan ism NiNsee 4 dec 2021 WEB II Caribisch

Update: Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet langer mogelijk.

 

 

 

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief