De feestdagen zijn er en wij kunnen allemaal wat vreugde en inspiratie gebruiken. Bij de Caribische feestdagen zijn eten en taart onmisbaar. Graag doet Ocan dit jaar iets extra voor u! Net voor de Kerst laten wij een van onze culinaire vakvrouwen een recept presenteren die u thuis voor familie en vrienden kunt bereiden.
Het recept voor Kala di "Weta" Clijd van Tania Ataoellah-Henriquez!
Ingrediënten:
500 gr. black eye beans (zwartoogbonen),
2 madame jeanette-peper,
2 theelepel zout,
2 grote eieren,
2 teenjes knooflook
Olie om in te frituren.
Voorbereiding:
De bonen een nacht in water weken.
Bereidingswijze:
Was de peper en snijd deze doormidden.
Pureer de bonen en de peper in de keukenmachine.
Doe het mengsel in een kom en de eieren door, totdat het een stevige massa vormt.
Als de massa te droog is, nog een kleinbeetje bonenwater toevoegen.
Als laatste wordt er zout aan toegevoegd.
De olie in een pan verhitten en met behulp van twee soeplepels telkens kleine beetjes van het deeg in de olie laten glijden.
De snacks mooi bruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Heerlijk!
In gesprek met Tania
We vroegen aan Tania wat haar op culinair gebied motiveert als de feestdagen en Nieuwjaar weer in aantocht zijn.
“Ik hou van gezelligheid alles begint bij ons thuis met koken. Koken is voor mij als een blanke canvas. Aangezien ik niet kan stil zitten leef ik me uit in de keuken en kook ik graag voor de familie vrienden en kennissen en vooral in de feestdagen.”
Hoe is het jou vergaan sinds de start van de pandemie?
“Goed! Wat als een grap is begonnen is nu de eerste echte Curaçaose eten webwinkel in Nederland geworden.”
Als laatste moeten wij natuurlijk weten op welke wijze klanten toch genieten van haar lekkere gerechten en gebak:
“We zijn bereikbaar via ons website: www.curacaoxclusives.nl.”