Skip to main content

Blogs en Vlogs

Ocan caribisch schulden schuldhulp AVS Samen erop vooruit armoedebestrijding

Enthousiaste vrijwilligers die zich willen gaan inzetten om het leven van anderen dragelijker te maken

09 november 2023

Nos ta pa bo!
We are for you!
Somos para ti!

Op zaterdag 4 november hebben wij een train-the-trainer Informele Schuldhulp en Potjes-check georganiseerd in het kader van het project Samen Erop Vooruit (SEV).

Waarom een project als Samen Erop Vooruit en waarom is Ocan hier onderdeel van?

Ocan caribisch schulden schuldhulp AVS Samen erop vooruit armoedebestrijdingZo’n 5 miljoen mensen in ons land hebben geldzorgen. Dat geeft veel stress en ook vaak schaamte. Het is slecht voor je gezondheid en je geest. Je hele leven lijdt daaronder. Dat willen we veranderen. Dit probleem kan niemand in z’n eentje oplossen. In Samen Erop Vooruit werken verschillende organisaties samen. Zij zetten vrijwilligers in die bewogen zijn om anderen te helpen. Samen Erop Vooruit wijst mensen de weg naar de juiste hulp.

En dat is precies waar het soms aan schort binnen onze gemeenschap. Wij laten veel mogelijkheden liggen om een waardig bestaan te leiden doordat wij er geen kennis van hebben of het moeilijk vinden om formulieren in te vullen. Wij willen niet meer aanzien dat onze mensen die het zo nodig hebben tussen wal en schip vallen. Daarom zijn wij via de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp waar Ocan samenwerkingspartner is betrokken bij dit project. Wij hebben de overtuiging dat wijzelf elkaar moeten helpen en ondersteunen. 

Daarom zijn wij erg blij dat een aantal Caribisch-Nederlandse zelforganisaties en 23 mensen uit onze gemeenschap hebben aangegeven hun schouders Train the trainer SEV IMG 9020 350pxeronder te willen zetten om mensen te ondersteunen. Er zijn voorzieningen waar mensen een beroep op kunnen doen, maar waar zij ondersteuning bij hebben nodig hebben. Afgelopen zaterdag 4 november jl. heeft Ocan een train-the-trainer Potjes-check georganiseerd. Vrijwilligers zijn getraind om met mensen die bij heb aankloppen te kijken voor welke voorzieningen zij in aanmerking komen en hen te ondersteunen of door te verwijzen voor het invullen van de formulieren.

Met deze training is de eerste stap gedaan om burgers te ondersteunen om te komen aan meer besteedbaar inkomen waar zij recht op hebben. Wijs anderen op deze mogelijkheid. Laten wij de krachten bundelen in het belang van burgers die het nodig hebben.

 

Bent u benieuwd naar meer foto's van deze dag? Kijk naar de fotogallerij op onze Facebookpagina!

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.