Skip to main content

Blogs en Vlogs

Vaac Saab Capelle aan den Ijssel GevinMin Manuel Curacaohuis Ocan Caribisch

Grote verrassing voor Cynthia Ortega-Martijn, Ocan directeur-bestuurder onderscheiden door GevMin Manuel tijdens ‘10-10-10’ jubileum bijeenkomst VAAC en SAAB

24 november 2021

De niets vermoedende Ortega-Martijn werd uitgenodigd als spreker vanuit Stichting Ocan op een gezamenlijk bijeenkomst van de Vereniging Antillianen en Arubanen Capelle (VAAC) en Strategisch Antilliaanse-en Arubaanse Beraad (SAAB).

Op de bijeenkomst ’10-10-10 wat betekent dit voor Caribische Nederlanders in Nederland?’ gaf Ortega-Martijn een lezing over de nieuwe staatkundige verhoudingen na elf jaar. Voorzitter van de VAAC Pasito Stroop samen met andere zeer maatschappelijk betrokken Caribische-Nederlanders uit andere hoeken van het land hadden echter een verassing bekokstoofd.

Na haar programma onderdeel ontving Ortega-Martijn uit handen van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao de heer Carlson Manuel, namens VAAC/SAAB een award. Deze award diende als erkenning voor haar onuitputtelijk inzet voor de Caribisch-Nederlandse gemeenschap in Nederland. GevMin Manuel sprak de wens uit om nauwer met Caribische organisaties, zoals Stichting Ocan samen te werken.

Ortega-Martijn werd verder toegesproken door Pasito Stroop en andere teamleden vanuit het project Uni Forsa. Zij zijn ook door andere projecten en initiatieven getuige van het werk en toewijding van Ortega-Martijn.

Vaac Saab Ortega Martijn Pasito bijeenkomst 10-10-10 Capelle aan den Ijssel Ocan Caribisch

Foto: v.l.n.r. Lucia Martis, Soraima Martina-Stroop, Eveline Martier, Cynthia Ortega-Martijn, Pasito Stroop.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.