Skip to main content

Blogs en Vlogs

da costa gomez biografie boekdak keizer ocan caribisch koninkrijksrelaties

Herziene boek ‘Moises Frumencio Da Costa Gomez’ (2021) door Eugène Boeldak & Marion Keizer nu ook als paperback!

24 januari 2023

Boek Eugene Boekdak Marion Keizer Da Costa Gomez SLIDER ocan caribisch koninkrijksrelaties

In 2022 hebben schrijvers Marion Keizer en Eugène Boeldaken aanvullingen aangebracht aan hun werk Moises F. da Costa Gomez: Een biografische schets en een bibliografie (2021). Het aangevuld en aangescherpt titel werd vanaf 21 januari 2023 als paperback en wordt vanaf 1 februari 2023 uitgegeven.

Met de publicatie heeft eChuchubi Self-Publisher de belangrijke betekenis van het werk van Dòktor onder de aandacht brengen van een breed publiek. De door Eugène Boeldak en Marion Keizer geschreven korte biografie en de verwijzing naar de bibliografie van Maritza Coomans-Eustatia (1940-2002) en Astrid Hoyer-Bakmeijer (1938-2019) over Da Costa Gomez geven een toegankelijke inleiding in het leven en werk van Dòktor.

Bestellen in Nederland:

Het herziende boek kunt hier online bestellen.

Bestellen vanuit Curaçao:

Bestellingen van de paperback vanuit Curaçao kunnen vanaf 8 februari op een afgesproken tijdstip en plek op Curaçao worden opgehaald bij Elior Boeldak, na overleg via .

Visie, verzet en vertrouwen

Het verhaal van Dòktor is het verhaal van liefde voor het eigen land, visie op een betere toekomst, verzet tegen onderdrukking en achterstelling door kerk, industrie en overheid, en vertrouwen in de kracht van het volk. Zijn hele leven heeft Dòktor in dienst gesteld van het actief werken aan politieke bewustwording en de strijd voor algemeen kiesrecht. Zijn streven kenmerkte zich door het allesoverheersende geloof in het vermogen tot zelfbestuur (autonomie) en door altijd het algemeen belang te stellen boven persoonlijk belang.

Blijvende inspiratiebron

Leven en werk van Dòktor bieden ons, juist in deze tijd van globalisering en interne verdeeldheid binnen en tussen kleine eilanden, een interessante spiegel. eChuchubi hoopt op deze wijze een bijdrage te leveren aan de verspreiding van en waardering voor de positieve aspecten van ons politieke-historisch erfgoed.

De korte biografie verscheen in 2021 als blogserie op https://echuchubi.com/blog , waarbij inschrijvers op onze nieuwsbrief iedere maand een hoofdstuk ontvingen. De hoofdstukken zijn nu gebundeld tot een boek, waaraan de bibliografie is toegevoegd.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.