Skip to main content

Blogs en Vlogs

Kenneth Valks brengt boek uit, ‘Opvoedkwesties’ een aanrader voor ouder en hulpverlener

06 september 2021

Wij zijn trots om te vermelden dat Kenneth Valks weer een boek heeft uitgegeven, dit keer over ouderschap. Kenneth is een dynamische ambulante hulpverlener die momenteel zich met hart en ziel inzet voor kwetsbare mensen in Den Haag. Vooral gezinnen en jongeren hebben zijn aandacht. Wij kennen Kenneth als een professional die doorgaat totdat hij de hulpvraag heeft kunnen beantwoorden.

Boek Kenneth Valk Opvoedkwesties kaft voorkant ocan caribischKenneth komt in zijn werk veel gezinnen tegen die ondersteuning nodig hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Hij is tot de conclusie gekomen dat de afwezigheid van vaders in de gezinnen van invloed is op de ontwikkeling van het kind. Kenneth heeft daarom besloten om zijn schrijftalent weer in te zetten en aandacht hiervoor te vragen. 

Het boek beschrijft op welke manieren ouders vanaf het kind in de moederschoot tot en met de adolescentie het beste kunnen handelen. Het boek laat zien dat Kenneth veel tijd heeft gestoken in het verzamelen van literatuur in combinatie met zijn eigen ervaringen in de praktijk. Het boek biedt handige tips zowel voor gezinnen als de vele vrijwilligers die kwetsbare gezinnen willen begeleiden. Stichting Ocan vindt het boek een aanrader voor iedere hulpverlener die gezinnen begeleiden, maar ook voor iedereen die overweegt om kinderen te krijgen of al kinderen heeft en ondersteuning nodig heeft. Het boek is ook zeker aan te bevelen voor vaders die graag meer betrokken willen worden bij de opvoeding van hun kinderen.

Ouders doen vaak hun best om hun kinderen zo goed mogelijk op te voeden om goede burgers te worden. Echter gebeurt het dat ouders vooral bij een niet bewuste kinderwens geconfronteerd worden met een wereld die voor hen vaak onbekend is. Dit boek biedt zeker aanknopingspunten voor opvoedingsondersteuning binnen Caribisch-Nederlandse gezinnen, maar ook andere gezinnen zullen hier profijt van hebben. Een praktisch boek om direct mee aan de slag te gaan. 

Kenneth Valks Ocan Ocan Caribisch Boek Kenneth Valk Opvoedkwesties kaft achterkant WEB format 350px

Het boek is te verkrijgen bij: BOL.com en AKO. Het boek is ook verkrijgbaar via Kenneth zelf: voor € 15,- .

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.