Skip to main content

Blogs en Vlogs

Ocan Caribisch Lets honor them Caribisch vrijwilligers gemeente Den Haag Shirma Rouse

Let’s Honor Them: de bijzondere bijdrage van Haagse Caribische vrijwilligers centraal

29 juni 2022

Op 24 juni organiseerde Stichting Ocan een speciale activiteit om de tomeloze inzet van Caribische vrijwilligers en mantelzorgers actief in Den Haag tijdens de coronapandemie te erkennen en te vieren. Ze zetten zich voor kwetsbaren en chronisch zieken in Gemeente Den Haag.

De locatie van de activiteit met de naam ‘Let’s Honor Them’ vond plaats bij PEP Den Haag; een hub voor ondersteuning van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Met ‘Let’s Honor Them’ wilden wij onze bijzondere gasten Dankjewel, Danki, Thank you zeggen en hen een zeer fijne middag bezorgen.

Goriaka Maal nam de rol van MC op zich en zorgde voor een warme presentatie van het programma.

Dankwoorden

Ocan directeur-bestuurder Lionel Martijn, MSUS deed de opening en verwelkomden de gasten. Er was een opkomst van 44 bezoekers.

Woordkunstenaar Egbert Juliana uit Eindhoven kon jammer genoeg niet aanwezig zijn. Dat verhinderde hem niet om zijn video boodschap in te sturen waar hij de vrijwilligers en mantelzorgers aanmoedigde door te gaan met hun zorgzame bijdrage aan een familie en/of de samenleving.

Wij waren vereerd om in ons midden Jeny Minguel te hebben, de allereerste Miss Curaçao Holland (2022). Als student Social Work sprak ze met veel waardering over het waardevolle werk die de vrijwilligers/mantelzorgers tijdens de pandemie hebben verricht. Uit haar persoonlijk ervaringen weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om de steun te hebben van anderen en hoe nieuwe activiteiten en gezelschap eenzaamheid tegengaan en nieuw perspectief bieden.

Ruthmila Cicilia jarenlang zorgspecialist en ook een professional die activiteiten aanbiedt aan onze senioren gaf een lezing over eenzaamheid en hoe deze te doorbreken. Het was een mooi moment van interactie en bevestiging waarom vrijwillige inzet zo belangrijk is om eenzaamheid te doorbreken. 

Wethouder Kavita Parbhudayal (portefeuille) Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, sprak ook haar waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers en mantelzorgers. Daarnaast gaf zij wat tips mee die het langer thuis wonen kunnen bevorderen. Ook drukte ij de aanwezigen op het hart om zich te blijven houden aan de basismatregelen om besmetting met een coronavirus tegen te gaan, mede gezien een toename van het aantal coronabesmettingen.

Lof vanuit de eilanden

De inspanningen van onze bijzondere gasten waren ook niet onopgemerkt gebleven op de eilanden.  Er waren videoboodschappen van Melania van de Veen, DJ Jorgel Seferina en de bekende zanger Boy Thodé, allen woonachtig op Curaçao. Seferina werd zelf hard getroffen tijdens de pandemie en heeft nog veel zorg nodig. Gelukkig is hij herstellende en gaat het de goed kant op.

Entertainment

Muzikant Reynaldo Maduro zorgde als eerste voor warme muzikale klanken met veel klassiekers zoals ‘Atardi’ van Rudi Plaate. Hij kreeg van de eerste seconden het publiek gelijk mee! Er werd gelachen, gedanst en vol nostalgie aan vroegere tijden gedacht.

De bekende soul zangeres Shirma Rouse raakte de gevoelige snaren door met gospel te starten. Met haar interpretaties van Aretha Frankin’s “Think” en Michael Jackson’s “Rock With You” bouwde ze een enorm feest op. 

De middag werd afgesloten door het aanbieden van een bos bloemen door Lionel Martijn aan Martiza Clemencia van Wayaca en Irene Hoekstra van Ban Pé. Zij zetten zich al jaren in voor onze senioren in Den Haag.

De bezoekers gaven aan het eind aan genoten te hebben van de middag en waren zeer vereerd dat zij in het zonnetje gezet. Wij blikken terug op een geweldige middag van verbondenheid en plezier.

Wij zijn Gemeente Den Haag erkentelijk dat mede door hun steun dit event mogelijk is gemaakt.

Lets Honor Them IMG 7780 350px formaat Ocan Caribisch gemeente den haag      Lets Honor Them IMG 7784 350px formaat

 

Lets Honor them IMG 7841 350px format Shirma Rouse Ocan Caribisch gemeente den Haag Lets Honor them IMG 20220625 WA0011 350px formaat Ocan wethouder gemeente Den Haag

 

Ben je benieuwd naar meer foto’s van deze dag. Zie onze Facebookpagina.

 

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.