Skip to main content

Blogs en Vlogs

Ocan Caribisch herdenking Loenen Ereveld dodenherdenking

Ocan aanwezig op herdenking Loenen 2022

05 mei 2022

Op 4 mei 2022 vond het Eerbewijs op het Nationaal Ereveld in Loenen voor het eerst sinds 2019. Dit jaar hebben Ocan directeur-bestuurder Lionel Martijn, MSUS en drs. Xavier Donker Ocan communicatieadviseur namens de stichting de koepelkrans gelegd. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot hield een toespraak. Na afloop van de herdenkingsceremonie werd traditiegetrouw het graf van Matroos S. Thode (1889-1944) bezocht om een bloem te leggen. De live uitzending van Omroep Gelderland is hier terug te kijken. Kranslegging vanaf 1:04:03.

Sinds 2013 wordt er op Nationaal Ereveld Loenen officieel een krans gelegd voor gesneuvelde (ex)Rijksgenoten. Dit doet Ocan samen met het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO), platform voor Molukkers (BUAT), Stichting Nusantara Amsterda, 4/5 Mei Comité Amsterdam Zuidoost , Stichting Vergeet Mij Niet en de stichting Multicultureel Netwerk Defensie (MND).

Als voorzitter van Ocan directeur-bestuurder Martijn tot de jaarlijkse genodigden bij de landelijke herdenking in de Nieuwe Kerk en op de Dam in Amsterdam later op de dag.

Herdenking ereveld Loenen Ocan graf Matroos Thode 350px  Herdenking ereveld Loenen Ocan koepelkrans WEB 

Herdenking ereveld Loenen Ocan groep WEB

Ocan, SIO, BUAT, 4/5 mei comité Amsterdam Zuidoost,Stichting Netwerk vergeet mij niet, Stichting Nusantara Amsterdam

Benieuwd naar meer foto's van deze dag? Zie onze Facebookpagina.

 

 

 

 

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.