Skip to main content

Blogs en Vlogs

dodenherdenking Loenen 2024

Ocan aanwezig op herdenking Loenen 2024

05 mei 2024

Op 4 mei 2024 vond het Eerbewijs op het Nationaal Ereveld in Loenen plaats. Namens Stichting Ocan hebben lid van de Raad van Toezicht mr. dr. Aubrich Bakhuis en drs. Xavier Donker de koepelkrans gelegd.

Monument Loenen 2024 Ocan verteg IMG 9600 Ocan caribisch

Burgermeester van Apeldoorn Antonius (Ton) Heerts hield een toespraak. Het programma van het eerbewijs werd verder prachtig omlijst door spoken word van dichter Gerschwin Bonevacia en zang door zangeres en presentatrice Giovanca Ostiana. Na afloop van de herdenkingsceremonie werd traditiegetrouw het graf van Matroos S. Thode (1889-1944) bezocht om een bloem te leggen. De live uitzending van Omroep Gelderland is hier terug te kijken. Kranslegging vanaf 1:22:36.

Thode Loenen 2024 IMG 9601 350pxSinds 2013 wordt er op Nationaal Ereveld Loenen officieel een krans gelegd voor gesneuvelde (ex)Rijksgenoten. Dit doet Ocan samen met het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO), platform voor Molukkers (BUAT), Stichting Nusantara Amsterdam, 4/5 Mei Comité Amsterdam Zuidoost , Stichting Vergeet Mij Niet en de stichting Multicultureel Netwerk Defensie (MND).

Benieuwd naar meer foto's van deze dag? Zie onze Facebookpagina.

 

 

Foto bovenaan: screenshot live-uitzending Omroep Gelderland

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.