Blogs en Vlogs

Nationale herdenking slavernijverleden NiNsee Ocan Caribisch

Ocan aanwezig op Nationale Herdenking Slavernijverleden 2021

07 juli 2021

Op donderdag 1 juli 2021 vond de jaarlijkse Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats. 158 jaar geleden op 1 juli 1863 heeft Nederland de slavernij in haar koloniën in de voormalige Nederlandse Antillen en Suriname officieel afgeschaft. Nederland was een van de laatste koloniale machten om dit te doen. Hoogtepunt van de herdenking was de toespraak van de Amsterdamse burgemeester drs. Femke Halsema waarin zij namens de stad Amsterdam officiële excuses bood voor de actieve betrokkenheid van het Amsterdamse stadsbestuur tijdens de Trans-Atlantische slavenhandel.

Wegens de Coronamaatregen vond de herdenking evenals in 2020 zonder grote publiek plaats. Ocan werd op de herdenking vertegenwoordigd door Ruben Severina (voorzitter van de Raad van Toezicht) en drs. Xavier Donker (communicatieadviseur).  

De herdenking bij Nationaal Monument Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark werd live door de NOS uitgezonden. U kunt de uitzending terugkijken op Uitzending Gemist van de NOS op het YouTube kanaal van de NOS.

Op de avond zond de NOS ook een speciale samenvatting uit met daarbij gerelateerde rapportages. Deze samenvatting kijk u hier terug op Uitzending Gemist. 

IMG 6278 nationale herdenking slavernijverleden 2021 NiNsee Ocan Caribisch     IMG 6240 nationale herdenking slavernijverleden NiNsee Ocan Caribisch Halsema

Benieuwd naar meer foto's van deze dag? Zie onze Facebookpagina.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief