Blogs en Vlogs

Ocan politiek participatie Caribisch ProDemos

Ocan empowert mensen om zelf politiek actief te worden: geef u op voor de training ‘The Politician In Me’

05 oktober 2021

Update: u kunt niet meer aanmelden voor de trainingen op 20 en 27 oktober. De trainingen zijn verschoven. Deelnemers worden  geïnformeerd over de nieuwe data.

Hoewel een aantal Caribische Nederlanders in Nederland politiek actief zijn en verkozen worden (als gemeenteraad, wethouder, Tweede Kamerlid) kan dit beter! Als we de vergelijking maken met de eilanden, zijn Caribische Nederlanders woonachtig in Nederland veel minder politiek geëngageerd. Dit betekent dat wij Caribische Nederlandse minder het gevoel hebben dat wij iets te zeggen hebben in dit land of dat onze stem minder te telt en ongehoord blijft. Dit vertaalt in een laag aantal Caribische kandidaten op de politieke lijsten en de lage opkomst van Caribische stemmers bij verkiezingen. De Caribische stemmer geeft vaker aan zich niet te herkennen in de Nederlandse politiek. Hoe mooi is het dan niet op de Nederlandse politiek beter te begrijpen en eigen te maken? Wij ontvangen niet alleen een stemkaart om te kunnen stemmen. Wij hebben het recht om ook bij een politieke partij aan te sluiten of om een nieuwe politieke partij op te richten.

Als u soms twijfelde om politiek actief te worden en eindelijk een training aangeboden kreeg om de stap te maken, is deze training een gouden kans. Met een diverse kandidatenlijst kan de stemmer zichzelf beter herkennen.

Het wordt aan de deelnemers aan deze sessies duidelijk gemaakt hoe het politieke landschap in Nederland eruit ziet. Hier wordt op de gemeentelijke politiek in het bijzonder ingezoomd. Deelnemers kunnen feitelijke informatie, tips en adviezen verwachten over welke stappen iemand moet nemen om aan te sluiten bij een politieke partij, wat een rechtstaat eigenlijk is, hoe gemeentepolitiek verschilt t.o.v. de landelijke en provinciale politiek, hoe overtuigend te worden en blijven en hoe als toekomstige politicus om te gaan met de media.   Grijp deze kans om kennis te maken met Caribische politici die u vooraf zijn gegaan.

ProDemos heeft de training in samenwerking met Stichting Ocan ‘The Politician In Me’ ontwikkeld om onze mensen een extra push te geven.

Data, tijden en locatie:

Training 1 op  de Parkstraat 32, 2514JK Den Haag
Training 2 op  de Parkstraat 32, 2514JK Den Haag

Hoe aan te melden voor deze trainingen.

Aanmeldingen worden later hervat.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief