Blogs en Vlogs

Ocan legt krans tijdens eerste Dag van Herdenken en Vieren in Amsterdam-Zuidoost

17 augustus 2021

Ruben Severina (voorzitter Ocan Raad van Toezicht) en Onira Severina (vrijwilliger Ocan) hebben een krans gelegd namens de Caribisch-Nederlandse gemeenschap in Nederland en op de 6 eilanden. Deze herdenking stond in het licht van het herdenken van het einde van WO-II (capitulatie van Japan), de onafhankelijkheid van Indonesië en het verzet tegen slavernij (slavenopstand leider en nationale held Tula van Curaçao).

De Nederlandse koloniën in de West en Oost hebben allen hun strijd voor de vrijheid gekend. Als oud-Rijksgenoten is het belangrijk om op het gebeid van de geschiedenis samen op te trekken, van elkaar de geschiedenis te leren en te zorgen dat toekomstige generaties meer te weten komen over wie hun voorouders zijn en hoe onze voorouders in de West in de Oost hebben bijgedragen. Dit zorgt voor een completer beeld wie wij zijn.

Het was de eerste editie van de herdenking georganiseerd door Nusantara-Amsterdam en Zwart Amsterdam. De opkomst op de Anton de Komplein was heel goed en de organisatoren hopen op nog meer belangstelling in de toekomst. De keynote speech werd gegeven door drs. Glenn Helberg. Sergeant-majoor Elvis Manuela gaf als militair ook een speech. De Molukse Nederlandse zangeres Suzanna Mangar zong twee nummers.

Stichting Ocan is vereerd om voor deze herdenking uitgenodigd te zijn en in het bijzonder een krans te mogen leggen voor onze nationale held Tula.

Kranslegging monument kransen Anton de Kom herdenking Nusantara 15 aug 2021 WEB

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief