Blogs en Vlogs

Bursalen photo attribution Neuwieser Attribution ShareAlike 2.0 Generic CC BY SA 2.0 Flickr WEB

Ocan steekt studenten een hart onder de riem!

16 augustus 2021

Door Ryalene Allie

Jaarlijks kiezen een aantal bursalen om verder te studeren in Nederland. Inmiddels zijn onze bursalen van Curaçao, Aruba, Bonaire, St.Maarten, Saba en St.Eustatius op Schiphol aangekomen. Zij werden opgevangen door de plaatselijke opvangcommissies en ook hun toegewezen mentoren. De Bursalen gaan ieder een opleiding op Mbo, Hbo of Wo niveau volgen in Nederland. Ze zijn allemaal klaar om een nieuwe start in Nederland te maken. De bursalen waren de afgelopen maanden intensief bezig met voorbereidingen voor het leven in Nederland. Van de (ei)landen zijn ook een aantal ministers meegereisd met de studenten.  Wij zijn ons ervan bewust dat studeren in deze Covid-19 periode heel veel met zich mee zal brengen, vooral in een nieuwe omgeving en bij een nieuwe start. Wij willen gebruik maken van deze gelegenheid om al onze nieuwe studenten te feliciteren met hun keuze, en hen te bemoedigen om door te zetten onder alle omstandigheden.

Het gaat niet altijd makkelijk, maar met doorzettingsvermogen zullen jullie het zeker halen.

Wees trots op jezelf, trek direct aan de bel wanneer je in nood dreigt te raken. Vergeet niet wat je sinds jong is aangeleerd. Het studentenleven is de fijnste periode hier in Nederland, maak er goed gebruik van. Ocan is altijd bereid om waar nodig, hulp en steun aan te bieden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij staan je graag te woord. Samen zijn wij een gemeenschap, samen staan wij sterk. Tot slot, wij wensen al onze studenten heel veel succes met hun studie, kom altijd op voor jezelf en benut je tijd goed. Bonbini na Hulanda! Welcome to Holland!

Foto credits/photo attribution: Neuwieser Flickr 2019, Creative Commons license (CC BY-SA 2.0), https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief