Skip to main content

Blogs en Vlogs

Ocan caribisch toeslagen overheid voorzieningen

Ocan wordt toeslagenservicepunt van de Dienst Toeslagen, hulp dichterbij

02 mei 2024
Vanaf nu is Ocan toeslagservicepunt voor de Dienst Toeslagen geworden. Als maatschappelijke dienstverlener hebben wij aan alle eisen voldaan om een officieel hulppunt in te richten. Wij zullen mensen helpen met de aanvraag en doorgeven van wijzigingen bij alle toeslagen. Omdat wij een  stichting zijn vallen we onder de categorie onafhankelijke toeslagservicepunt.

Ocan begrijpt dat er veel mensen uit onze gemeenschap het financieel moeilijk hebben. Er is ook veel terughoudendheid onder mensen bij het overwegen om toeslagen aan te vragen. Ocan kan mensen uit heel het land deze hulp aanbieden. Hiermee draagt Stichting Ocan extra bij het toegankelijk maken en toegankelijk houden van voorzieningen die de overheid biedt. Als het om toeslagen van de overheid gaat, hebben mensen vaak veel vragen bij hun aanvraag of wijziging van hun gegevens. Dit resulteert in sommige gevallen in een  drempel bij de aanvraag of wijziging. Als hulppunt kunnen wij informatie geven aan mensen die bij ons melden over de stappen, regels en vereisten. Wij zijn in staat om antwoord te geven of als toeslagenservicepunt Dienst Toeslagen te informeren bij de unieke vragen die we ontvangen.

Voor assistentie kunnen mensen ons eenvoudig via onze website www.ocan.nl onder de knop Contact benaderen waardoor wij sneller contact in contact met u komen en met u aan de slag gaan. Komt u helemaal niet uit? Dan belt u met 070 380 33 01 binnen kantoortijden.

Onze directeur-bestuurder Lionel Martijn zegt enthousiast over de nieuwe service “Hiermee hebben wij rechtstreeks een lijn met de Dienst Toeslagen zodat onze mensen sneller en beter geholpen worden. Wij zeggen laat de voorzieningen waar u recht op heeft niet liggen.”

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.