Skip to main content

Blogs en Vlogs

ocan caribisch kunsten curacao

Persbericht: BIN TENDE! Kom horen! Stedelijk Museum Schiedam zoekt jonge Curaçaose Schiedammers

22 februari 2023

We zoeken jonge Curaçaose Schiedammers.

Ben jij een Schiedammer tussen de 14 en 28 jaar met roots in Curaçao? Dan wil het Stedelijk Museum Schiedam met jou in gesprek over wat je bezighoudt. Hoe kijk je naar je eigen geschiedenis, wat raakt je en wat vind je nu belangrijk? Samen maken we een tentoonstelling in de Stadsgalerij van het museum, over onderwerpen die gehoord moeten worden. Kom jij jouw verhaal vertellen? 

Twee tentoonstellingen
​Op zaterdag 29 april 2023 opent in het Stedelijk Museum Schiedam de tentoonstelling Frieda Hunziker, een vlucht naar Curaçao. Tegelijkertijd gaat er ook in de Stadsgalerij een tentoonstelling open die we samen met jonge Curaçaose Schiedammers maken. In ongeveer tien weken werken we met een kleine groep jonge Curaçaose Schiedammers aan de tentoonstelling. Je wordt geholpen door twee gastcuratoren, Melany Evora en Melisa Cijntje. Je hoeft dus nog niks over kunst te weten!

Caribische roots
Naast de tentoonstelling die we maken met de groep Schiedamse jongeren met Curaçaose roots, willen we ook activiteiten organiseren voor een bredere Caribische gemeenschap. Dus ben je enthousiast geworden, maar ben je nét wat ouder dan 28 jaar of heb je roots in één van de zustereilanden van Curaçao; Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Saba of Sint-Eustatius? Dan gaan we natuurlijk ook graag met jou in gesprek. We zijn benieuwd wat jij zou willen horen, zien of organiseren. Mail dus gerust of kom naar de informatieavond.

Doe je mee?
Op donderdag 23 februari 2023 organiseren wij in Schiedam een informatieavond voor alle geïnteresseerden. Het programma en de locatie van de avond ontvang je van ons bij aanmelding. 

​Meld je aan via het het formulier op deze pagina van onze website. Graag uiterlijk woensdag 22 februari 2023. MASHA DANKI! Veel dank!


Let op: Ben je jonger dan 18 jaar? Vraag je ouders of verzorgers eerst om toestemming.

NOS TA TOPA! We ontmoeten elkaar!

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.