Skip to main content

Blogs en Vlogs

Caribisch Aad Hoogendoorn Stedelijk Museum Shiedam

PERSBERICHT | Hend'i mundu Festival op 26 augustus 2023: een middag vol muziek, eten en crafts in Caribische sferen

11 augustus 2023

Een middag vol muziek, eten en crafts in Caribische sferen.

Voel op zaterdag 26 augustus 2023 Caribbean vibes tijdens het Hend'i mundu Festival in het Stedelijk Museum Schiedam. Een feestelijke middag met een geweldige line-up aan artiesten en natuurlijk heerlijk Caribisch eten. Op het plein voor het museum vind je daarnaast marktkraampjes en allerlei activiteiten voor jong en oud. Bezoek ook de tentoonstelling Hend'i mundu | Mens van de aarde, waarin jongvolwassenen met roots in Curaçao vertellen over hun persoonlijke band met het eiland.

Programma
Op het centrale podium zijn gedurende de middag muziekoptredens van DJ Rico Suave, DJ Sharaii Lopez, DJ Tshawn, Ebony, Jahari, Keenan, Pearl Ramos, Sarah-Lee, Tipiko en Wowi. Trek gekregen? Eet kuminda krioyo, gerechten uit de Caribische keuken, zoals Aros moro (bruine rijst met bonen), sopi's (soepen), pastechi's (pasteitjes) en kos dushi (zoetigheden). Bekijk ook de kraampjes met boeken, sieraden en nog veel meer en doe mee met spelletjes die veel worden gespeeld in de Cariben, zoals domino en bon kuné (een variant op bingo). Ook voor kinderen is er veel te doen. Zo wordt er om 12.00 uur voorgelezen uit de verhalen van Anansi de spin. Bekijk het volledige festivalschema op de website van het Stedelijk Museum Schiedam.

Dit wil je weten over het Hend'i mundu Festival

  • Zaterdag 26 augustus 2023, 12.00 – 17.00 uur
  • Gratis toegang, maar reserveer vast een plekje via deze link
  • Op het plein van Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112 in Schiedam
  • Als bezoeker van het festival kun je de tentoonstelling Hend'i mundu / Mens van de aarde voor slechts €5,- bezoeken (gratis voor bezoekers onder de 18 jaar en met Rotterdampas)

Pearl Ramos, DJ Rico Suave en DJ Sharaii Lopez.

Hend'i mundu | Mens van de aarde. Foto Aad Hoogendoorn.


​Hend'i mundu | Mens van de aarde

​Het festival is ook een gelegenheid om de tentoonstelling Hend'i mundu | Mens van de aarde te bekijken. Hier vertellen zes jongvolwassenen met Curaçaose roots, wonend in Schiedam en omstreken, uiteenlopende verhalen over hun persoonlijke band met het eiland. Bijgestaan door gast-curatoren Melisa Cijntje en Melany Evora en kunstenaar Tarona heeft iedere deelnemer een eigen bijdrage aan de tentoonstelling geleverd, geïnspireerd op hun band met het eiland. Van een kerstboom in de zomer tot de zoektocht naar wat rijkdom is en van muziek tot familiebanden. De tentoonstelling Hend'i mundu / Mens van de aarde is nog te zien tot en met 1 oktober 2023 en is ontstaan naar aanleiding van de tentoonstelling Frieda Hunziker. Een vlucht naar Curaçao (tot en met 3 september 2023).

Het festival wordt mogelijk gemaakt door
Fonds 21, Mondriaan fonds, VSB fonds, Vriendenloterij fonds

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.