Blogs en Vlogs

Noom Wayaca Ban Pe  zorgcocon  We Care Caribisch senioren

Vliegende start voor ‘We Care’ actie: 3 Caribische organisaties maken 102 senioren blij met creatieve pakketjes! You can be a part of it too!

30 april 2021

Stichting Ocan is erg blij om aan haar achterban een update te geven van de actie We Care. Deze actie werd opgezet in samenwerking met NOOM en Caribische organisaties senioren die geconfronteerd worden met de sociale gevolgen van COVID-19 een hart onder de riem te steken tijdens Pasen en daarbuiten.

Met de actie We Care heeft Stichting Ocan in samenwerking met de 3 Caribische organisaties Stichting Zorgcocon Kuido pa Ansiano, Stichting Ban Pé en Caribische Seniorengroep Wayaca, 102 senioren kunnen bereiken in Rotterdam en in Den Haag! Drie activiteiten, één in Rotterdam en twee in Den Haag hebben plaatsgevonden in de week van Pasen, uiteraad in achtneming van de coronamaatregelen.

Met het ingezamelde geld en donaties van sponsoren hebben de 3 Caribische organisaties die hart hebben voor senioren erg met hun creativiteit kunnen uitpakken door pakketjes samen te stellen met typische Caribische lekkernijen of Caribische snacks. Zo werden de 102 senioren getrakteerd op verschillende soorten opbeurende pakketten.

Zorgcocon kuido pa ansiano noom  We Care  senioren covid19 Ocan Caribisch

Stichting Zorgcocon Kuido pa Ansiano

Eenzame senioren kregen een pakketje met een gevarieerde mix van Antilliaanse zoete lekkernijen. De senioren waren heel blij mee met dit gebaar. Op de dagopvang konden senioren zelf hun pakketje ophalen. Zorgcocon vrijwilligers bezorgden een aantal pakketjes bij de senioren thuis.

 

 

 

Ban Pe We Care Ocan Caribisch covid19 senioren

Stichting Ban Pé

De senioren waarmee Ban Pé contact heeft, vonden het ook geweldig dat zij een pakketje kregen met drinken en Antilliaanse lekkernijen zoals pansuiker, mankaron en letters. Een inspirerend briefje en gevouwd hoofdoekje zorgde voor blije gezichten. De Ban Pé vrijwilligers die de pakketten ronddeelden konden merken dat sommige personen het best wel moeilijk hadden.

 

 

 

 

 

Wayaca We Care Ocan Caribisch Covid19 senioren

Caribische Seniorengroep Wayaca

De Caribische seniorengroep van Wayaca werd verrast door een pakketje met onder andere, een bloemetje, een positieve boodschap, Caribische hapjes zoals Ayaca, gestoofde bakeljouw en choco-paaseitjes en een paasstol. De pakketjes werden in paassferen gepresenteerd en werden door Wayaca vrijwilligers aan huis bezorgd met dankbare telefoontjes en apps als resultaat.

 

 

 

U kunt nog blijven geven en zorgen voor blij Caribische senioren

Zoals wij met trots hebben meegedeeld hebben 102 senioren mogen genieten van hun surprises. Zo zijn er vele anderen die in sociale isolement zitten die wij willen bereiken. We zetten graag deze actie nog voort.

Indien u Caribische senioren kent die aandacht nodig hebben en waarbij een kleine attentie weer een glimlach op hun gezicht kan toveren, dan kunt u dit doorgeven via dit aanmeldingsformulier (KIK HIER). Voor dit soort acties is het echter noodzakelijk om samen te werken met lokale Caribische organisaties die voor deze doelgroep opkomen. Wij moeten meer de krachten gaan bundelen om onze mensen die het moeilijk hebben te kunnen ondersteunen.

Indien u voor dit soort acties een gift of donatie wilt geven, dan zijn wij daar uiteraard blij mee. Voor ons beleid betreffende giften en donaties verwijzen wij u naar onze Vrienden van Ocan webpagina. Laten wij in deze moeilijke tijd acht slaan op groepen binnen onze Caribisch-Nederlandse gemeenschap die het moeilijk hebben en onze steun en aandacht nodig hebben.

Wij kijken uit naar een toekomstige update waarmee wij u het blije nieuws mogen geven van lachende senioren die doormiddel van uw steun deze crisis makkelijker doorheen komen. Be a part of it! Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief