Skip to main content

Felicitaties en condoleances

condoleance Hubert Fermina d66 kamerlid caribisch Ocan

Condoleance aan de nabestaanden van oud-Kamerlid Hubert Fermina

23 mei 2022

Met droefheid hebben de Raad van Toezicht, het Bestuur en medewerkers van Stichting Ocan kennis genomen van het overlijden van Hubert Fermina, de allereerste Tweede Kamerlid met een Caribisch achtergrond.

Fermina begon zijn carrière in Nederland als verpleegkundige. Hij maakte de overstap naar de politiek en werd als eerste gemeenteraadslid namens D66. Fermina was een echte rolmodel voor de politieke participatie onder Caribisch Nederlanders. In Lelystad werd hij de allereerste Caribische fractievoorzitter. Vervolgens werd hij het allereerste Caribische Statenlid in Zuid-Holland en allereerste Caribische wethouder in Dordrecht, een van de steden met een grote Caribische gemeenschap. 

Tussen 1994 en 1998 zat Fermina in de Tweede Kamer namens D66. In zijn Kamertijd was er nauw contact tussen LIA/Ocan en Fermina als portefeuillehouder van onder andere minderhedenbeleid en Antillianenzaken. 

Fermina werd na zijn jaren in de politiek ook directeur van het Landelijk Bureau Racismebestrijding waar hij zich nog kon inzetten voor positieverbetering voor minderheden. 

Wij kennen Fermina als een integere politicus en amabele en humane persoon die lang heeft ingezet voor gelijkheid en gelijke rechten. Fermina was erg maatschappelijk betrokken en heeft vele bestuurlijke functies bekleed. Hij heeft geleefd zoals de titel van zijn boek “Mijn waarheid” waardoor hij dichtbij zijn zelf bleef.

Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte met hun groot verlies.

Op vrijdag 27 mei zal er om 13.00 uur een dienst in de Sint-Joriskerk te Amersfoort plaatsvinden.

Adres: Hof 1, 3811 CJ Amersfoort

De nabestaanden stellen het zeer op prijs als er bloemen meegenomen worden. Men kan ook een gift overmaken naar SOKPO, een dovenschool voor Ghanese kinderen, op NL56 INGB 0008291542.

De nabestaanden wensen geen bezoek aan huis te ontvangen.

Sosega na pas Hubert.

Meer Felicitaties en condoleances

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.