Skip to main content

Felicitaties en condoleances

Aruba Ocan Caribisch Dia di himno y bandera

Dia di Bandera di Aruba, un mensahe di Ocan

18 maart 2022

Vlag Aruba Ocan Caribisch

Vandaag gedenken wij de vlag van Aruba. De vlag werd op 18 maart 1976 voor het eest gehesen. Op 1 januari 1986 werd de vlag de officiële vlag van land Aruba.

In de Arubaanse vlag herkennen we symbolen en vier aansprekende kleuren. Twee gele strepen symboliseren de status aparte binnen het Koninkrijk en verwijzen naar een rijke historie van goudwinning, de olie-industrie en de teelt van aloë op het eiland. De rode ster staat zowel symbool voor een kompas en een eiland waarvan haar bevolking uit allerlei windstreken kwam vestigen. De rode kleur verwijst ook naar de liefde van het Arubaanse volk voor eigen land. Het wit dat de ster omlijst symboliseert de prachtige stranden en de reinheid van het volk. De iconische tint blauw symboliseert de zee die Aruba omringt.

Laten wij elkaar steunen, en een helpende hand zijn voor onze broeders en zusters. Net zoals de felle zon die over Noord, Oranjestad, San Nicolaas, Santa Cruz en alle andere heerlijke plekken op Aruba schijnt, laten wij ook positivisme stralen zowel in goede als moeilijke tijden. Laten wij als een gezamenlijk volk Arubadag, Dia di Bandera di Aruba vieren, met de rust en hoop voor een briljante toekomst,

Aruba Dushi Tera. Laten wij onze vlag vieren, en liefde uitstralen naar de ander.

Aruba ariba! Feliz dia di Aruba.

Meer Felicitaties en condoleances

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.