Skip to main content

Felicitaties en condoleances

Jorien Wuite Tweede Kamer beediging 31 maart 2021 Ocan Caribisch

Drs. Jorien Wuite geïnstalleerd als Tweede Kamerlid, Ocan feliciteert

01 april 2021

Foto: Tweede Kamer

Na een periode van afwezigheid van Tweede Kamerleden met een Caribisch achtergrond is het drs. Jorien Wuite gelukt om als afgevaardigde namens de D66 de Kamer binnen te komen.

Bij de portefeuilleverdeling binnen de D66 fractie heeft Wuite de portefeuilles Koninkrijksrelaties, Kunst en cultuur en Media toegewezen gekregen. Als woordvoerder Koninkrijksrelaties namens D66 zal zij zitting nemen in de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties. Wuite legde gisteren 31 maart samen de eed af met 57 andere nieuwkomers in de Kamer. De politica bekleedde tussen 2018 en 2019 de functie van gevolmachtigde minister van Sint Maarten te Den Haag.

Het is voor het eerst dat een Sint Maartense Tweede Kamerlid wordt. Het aantal Caribisch Kamerleden is historisch gezien beperkt geweest. Het allereerste was Hubert Fermina namens D66 van 1994 t/m 1998 en het meest recente was mr. Tanja Jadnanansing namens PvdA van 2010 t/m 2016.

Jorien Wuite en moeder installatie TK Suzanne Koelega Suzanne Koelega foto Ocan Caribisch

Foto: drs. Jorien Wuite en haar  trotse moeder buiten de Tweede Kamer na haar beëdiging. Met dank aan Suzanne Koelega.

Ocan feliciteert Jorien met haar installatie en wenst haar veel succes tijdens haar termijn als parlementariër en woordvoerder van haar portefeuilles; in het bijzonder Koninkrijksrelaties.

Diversiteit in de Kamer

Onder andere Raoul Bouke (D66), Faisal Boulakjar (D66), Don Ceder (CU), Habtamu de Hoop (PvdA) en Sylvana Simons (Bij1) zijn woensdag 31 maart 2021 beëdigd als Tweede Kamerleden. Vanuit meerdere hoeken klonken er geluiden dat er meer diversiteit in de Kamer moest komen. Stichting Ocan werkte samen met andere partners om de beweging Kleur de Kamer op te zetten. Ook bij de volgende TK-verkiezing is het belangrijk dat de verschillende gemeenschappen zichzelf gerepresenteerd zien op de partijlijsten op verkiesbare plekken.

Meer Felicitaties en condoleances

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.