Skip to main content

Felicitaties en condoleances

Naomi Pieter credits Facebookpagina Amsterdam LHBTI Jos Brink innovatieprijs

Naomie Pieter wint Jos Brink Innovatieprijs, Ocan feliciteert

31 mei 2021

Foto credits: Facebookpagina Amsterdam LHBTI

Een enorm blije en verraste Naomie Pieter heeft gisteren 30 mei de prestigieuze Jos Brink Innovatieprijs binnengesleept.

De Caribische Pieter zet zich als queer activist hard in voor gelijkheid en het creëren van safe-spaces. Zij is een veel gevraagde panellid en is bestuursvoorzitter van Women's March Nederland. Zij is de organisator van evenementen zoals On Heelz en Pon di Pride (zie rapportage Caribisch Netwerk) en initiatiefneemer van de Vrouwenemancipatieboot bij de Amsterdam Canal Pride parade van 2012.

Samen met andere jonge Caribische Nederlandse activisten voeg Pieter aandacht voor de vergeten gekleurde slachtoffers binnen het homogeweld door de protestmars ‘Mars Voor Het Recht Om Jezelf Te Zijn’ in Amsterdam te organiseren. De door haar opgerichte The Black Queer Archives en Black Queer & Trans Resistance Netherlands maakten een vuist voor transgender slachtoffers tijdens de Black Lives Matter demonstraties vorig jaar. In 2013-2015 was zij Haagse Jongerenambassadeur. Eerder won Pieter de Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020 award van de feministenblad OPZIJ,  Pax Peace Award en Het Roze Lieverdje.

De Jos Brink Innovatieprijs is een prijs voor een persoon of organisatie die zich op zeer inspirerende wijze inzet voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van LHBTQI+ in de samenleving. De prijs werd op 30 mei 2021 voor de zevende keer uitgereikt. Uitreikingen worden om de twee jaar gehouden. De winnaars werden door minister Ingrid van Engelshoven bekendgemaakt.

U kunt hier terugkijken naar de livestream van de uitreiking die in het DeLaMar Theater plaatsvond.

Een andere Caribische Nederlander, Glenn Helberg won de Jos Brink oeuvreprijs. Beide prijzen worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt.

Wij feliciteren haar met deze prestigieuze prijs.

Meer Felicitaties en condoleances

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.