Vacatures zoeken

Logo Labyrinth onderzoek Ocan Caribisch

Op verzoek van Labyrinth zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in die vacante functies van Interviewers voor het grootschalige onderzoek ‘Samenleven in Nederland’.  De volledige vacature met aanmeldingsforumlier vindt u op de website van Labyrinth.  Sluitingsdatum is dinsdag 30 juni 2020.

 

Wil je graag interviewer worden voor een van de grootste sociaal-maatschappelijke onderzoeken die in Nederland uitgevoerd worden? Solliciteer dan nu voor de functie van interviewer bij Labyrinth.

Het onderzoek

In april begint Labyrinth met het veldwerk voor een landelijk onderzoek voor het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Labyrinth neemt onder meer dan 6000 mensen uit verschillende groepen in Nederland vragenlijsten af om inzicht te krijgen hoe Nederlanders met elkaar samenleven, wonen en werken. De verschillende groepen zijn Nederlanders met een Turkse, Marokkaanse, Somalische, Iraanse, Poolse, Surinaamse, Antilliaanse en autochtone achtergrond. De vragenlijst wordt ook vertaald in de volgende talen: Turks, Marokkaans-Arabisch, Somalisch, Farsi of Pools. Wij zoeken daarom interviewers die het leuk vinden om van begin april tot en met juli voor dit onderzoek te interviewen.

Werkzaamheden

Als interviewer neem je face-to-face enquêtes af bij mensen. Je neemt de kwantitatieve vragenlijst af in het Nederlands en/of in een van de talen waarin de vragenlijst vertaald is. Als je alleen Nederlands spreekt, kan je ook solliciteren. Het interviewen vraagt om bepaalde vaardigheden. Zo is het belangrijk dat je respondenten op een vriendelijke en enthousiaste manier kan overtuigen om mee te werken aan het onderzoek. Verder is het belangrijk dat je beleefd en oprecht overkomt, vertrouwelijk met informatie kan omgaan en zorgvuldig vragenlijsten kan invullen.

Algemene functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke vraagstukken (vragen over arbeidsmarkt, onderwijs, integratie, leefbaarheid, etc.).
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk.
 • Je bent in staat een eigen administratie bij te houden.
 • Je spreekt Nederlands.
 • Je bent flexibel inzetbaar voor minimaal 16 uur in de week (ook in de avonden en weekenden) en bereid om te reizen.
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Ervaring met het afnemen van interviews is een pré.
 • Een auto tot je beschikking is een pré.

Meertalige interviewer: aanvullende functie-eisen

 • Je spreekt Turks, Marokkaanse-Arabisch, Somalisch, Farsi of Pools.
 • Beheersing van Berbers is een pré.

Interesse?

Voldoe jij aan deze omschrijving? Je kunt solliciteren voor deze functie door op onze website het online formulier in te vullen .

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief