Blogs en Vlogs

Ocan Dodenherdenking Loenen ereveel tweede wereldoorlog Caribisch Calister Izaline

4 mei 76e Dodenherdenking: Stichting Ocan herdenkt, Izaline Calister zingt o.a. ‘Atardi Korsou ta Bunita’ tijdens Eerbewijs op Ereveld Loenen

04 mei 2021

Het is vandaag 4 mei, de 76e Dodenherdenking. Stichting Ocan staat stil om de gesneuvelde (Ex-)Rijksgenoten die voor de vrijheid hebben gevochten te herdenken en te eren. Vandaag hoopten wij op Nationaal Ereveld Loenen te mogen zijn om traditiegetrouw gezamenlijk met het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO), platform voor Molukkers (BUAT), Stichting Nusantara Amsterdam, 4/5 Mei Comité Amsterdam Zuidoost, Stichting Vergeet Mij Niet en de stichting Multicultureel Netwerk Defensie (MND) een krans te leggen. Ook dit jaar zijn de herdenkingen versoberd. Dit weerhield ons niet om de gezamenlijke krans te laten leggen. De Oorlogsgraven Stichting zorgde hiervoor.

Screenshot Omroep Gelderland Izaline Calister Eerbewijs Loenen Dodenherdenking 2021 350px formatOmroep Gelderland zond een aangepast programma uit vanuit het Nationaal Ereveld Loenen. Dit jaar hield de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de toespraak buiten de kapel op het Gelderse ereveld. De Caribische Izaline Calister zong ‘Atardi Korsou ta Bunita’ en ‘Appels op de tafelsprei’. De zang van Calister vindt u bij 17m30s en 53m28s respectievelijk.

In de uitzending dit jaar is er wederom aandacht geweest voor de bijdragen van de (Ex-) Rijksgenoten uit de overzeese delen van het Koninkrijk aan de wereldvrede. Onder andere de graafstenen van Matroos S. Thode (1889-1944) en verzetsheld Anton de Kom (1898-1945) kwamen in beeld rondom de muziekbijdragen van Calister.

Wij hopen volgend jaar weer op de herdenkingen in Loenen en op de Dam te Amsterdam aanwezig te mogen zijn.

Screenshot uitzending Omroep Gelderland 4 mei 2021

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief