Actualiteiten

4 mei 75e Dodenherdenking: Stichting Ocan herdenkt, stadsdichter Bonevacia vertelt vanuit Madurodam het verhaal van verzetsstrijder George Maduro

04 mei 2020

Dodenherdenking 2020 web Ereveld Loenen stadsdichter Bonevacia Ocan Carbisch

Het is vandaag 4 mei, de 75e Dodenherdenking. Stichting Ocan staat stil om de gesneuvelde (ex)Rijksgenoten die voor de vrijheid hebben gevochten te herdenken en te eren. Vandaag zouden wij traditiegetrouw op Nationaal Ereveld Loenen gezamenlijk met het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO), platform voor Molukkers (BUAT), Stichting Nusantara Amsterdam, 4/5 Mei Comité Amsterdam Zuidoost, Stichting Vergeet Mij Niet en de stichting Multicultureel Netwerk Defensie (MND) een krans leggen. Onze voorzitter is dan ook normaal gesproken in De Nieuwe Kerk en bij de Nationale Herdenking op de Dam aanwezig.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de herdenkingen versoberd. Omroep Gelderland zond een speciaal programma uit,  zonder publiek, vanuit het Nationaal Ereveld Loenen en Madurodam. Vanuit Madurodam vertelde stadsdichter drs. Gershwin Bonevacia het verhaal van de de Curaçaose  verzetsheld George Maduro. U kijkt hier de livestream terug. Dat programmaonderdeel begint vanaf 38m 46s.

Wij hopen volgend jaar weer op de herdenkingen aanwezig te mogen zijn.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief