Skip to main content

Blogs en Vlogs

ocan schulden alliantie vrijwillige schuldhulp informele caribisch

Samenwerkingsconvenant AVS moet resulteren in toegankelijkere informele schuldhulp in verschillende gemeentes

06 maart 2024

In de nieuwe bibliotheek van Almere tekenden maandag 4 maart 2024 de partners van de alliantie een samenwerkingsconvenant waarin zij met elkaar afspreken hoe samen te werken om hulp te bieden aan inwoners die het nodig hebben.

Namens Ocan tekende Lionel Martijn, directeur-bestuurder van onze stichting en Naïra Gomez, lokale ambassadeur van Ocan in Almere. Als partner, neemt Stichting Ocan de rol op zich om in het bijzonder Afro-Caribische inwoners in Almere te bereiken die de weg nog te weinig vinden naar bepaalde voorzieningen en tegen barrières oplopen in de schuldhulpverleningsketen.  Landelijk hebben wij een enthousiast aantal vrijwilligers bereid gevonden om in hun respectievelijke gemeenten mensen voor te lichten en samen met hen de Potjes-check te doen om onbenutte inkomens verhogende voorzieningen te identificeren en waar mogelijk aan te vragen. Bij specifieke hulpvragers kunnen inwoners doorverwezen worden naar andere instellingen.

Almere is vanaf heden de eerste gemeente waar de samenwerking verder geformaliseerd en gestructureerd is.  Als alliantiepartner zijn wij verder momenteel bezig in Zoetermeer, Rotterdam, Dordrecht, Groningen, Eindhoven, Maarshorst en Den Haag om tot een gestructureerde aanpak te komen zoals in Almere; een belangrijke stap plaats om nog meer mensen de ondersteuning aan te bieden die zij in deze tijden hard nodig hebben.

Ocan is in 2022  een alliantiepartner geworden. Sinds wij het 7e lid van de alliantie werden merken wij dat cultuursensitieve schuldhulpverlening nog in de kinderschoenen staat.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.