Skip to main content

Blogs en Vlogs

ocan informele schuldhulp alliantie vrijwillige AVS Caribisch

Nu betere hulp voor Afro-Caribische Almeerders, partners Alliantie Vrijwillige Schuldhulp structureren informele schuldhulp in de stad

06 maart 2024

Maandag 4 maart 2024 vond er in Almere een belangrijke stap plaats om nog meer mensen de ondersteuning aan te bieden die zij in deze tijden hard nodig hebben. Door een samenwerkingsconvenant getekend door de AVS partners wordt informele schuldhulp aan de inwoners van Almere (e.o.) effectiever gemaakt.   Op lokaal niveau zal Ocan  samen met lokale ambassadeur Naira Gomez en haar te vormen team vrijwilligers Almeerders bedienen. Op lokaal niveau krijgt de schuldhulpverleningsketen zo een flinke boost  door nog beter mensen in beeld te brengen en cultuursensitief te bereiken.

Het gaat om Almeerders die al  in de schulden zitten en alle hulp in de vorm van ondersteuning kunnen gebruiken om verlichting te krijgen. Maar ook de groep  van mensen die momenteel financieel kwetsbaar zijn en dreigen in financie  problemen te komen doordat zij geen gebruikmaken van de voorzieningen  die er zijn om hun inkomen te verhogen.

Vorig jaar heeft Ocan uit meerdere steden een groep enthousiaste vrijwilligers bereid gevonden om in hun eigen steden mensen voor te lichten en samen met hen de Potjes-Check te doen. Waardoor  het mogelijk wordt om onbenutte inkomens verhogende voorzieningen te identificeren en waar mogelijk aan te vragen

Naïra Gomez  is daar een voorbeeld van.  Almeerders  met geldzorgen worden door de intensieve samenwerking onder de AVS partners bediend. Binnen de Afro-Caribische gemeenschap komt vaker voor dat door trots en taboe mensen langer in een moeilijke financiële situatie zitten. Door de cultuursensitieve outreach  van Naïra Gomez en haar team wordt  zullen zij sneller geholpen worden.

Namens Ocan tekende Lionel Martijn, directeur-bestuurder en Naira Gomez, lokale ambassadeur Almere de samenwerkingsconvenant in de nieuwe bibliotheek  van Almere.

 

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.