Skip to main content

Blogs en Vlogs

ocan energietransitie klimaar energie energiebesparing caribisch migrantenkerken

Eindhovenaren verlichten met waardevolle input aan beleidsbepalers. Op naar een betere, inclusievere lokale aanpak energiearmoede in hun lichtstad

24 juni 2024

Pagina 1 van 2

Op 23 mei 2024 vond er in Eindhoven een bijeenkomst voor sleutelpersonen plaats. Dit was de tweede bijeenkomst in Noord-Brabant die Ocan en de Alliantie Inclusieve Energietransitie mochten organiseren.

AIE foto startbijeenkomst Eindhoven Ocan  Eindhoven Energietransitie8 sleutelpersonen die in verschillende wijken van Eindhoven erg goed bezig zijn hebben gehoor gegeven om  samen met lokale ambtenaren en de Alliantie Inclusieve Energietransitie het over de aanpak van energiearmoede te gaan hebben. Aanleiding van de oproep is de huidige klimaatcrisis en energietransitie die landelijk gerealiseerd moet worden. In de grootse stad van Noord-Brabant wonen zo’n 14.000 personen in armoede. Ook blijkt de luchtkwaliteit van de stad slecht te zijn.

De bijeenkomst vond plaats in het Activiteitencentrum Orka. Centraal stond hoe de aanpak van energiearmoede onder inwoners van Eindhoven met een migratie- en/of vluchtelingenachtergrond op gang te brengen en te verbeteren. Hiervoor zijn presentaties gegeven door een wethouder, gemeenteambtenaren en een wetenschapper.   

Gemeente Eindhoven wilde door middel van de presentaties laten zien wat de gemeente op dit moment doet, hoe verschillende Eindhovense wijken ervoor staan. Volop mogelijkheid om  de sleutelpersonen  te vragen of de aanpak effect heeft en aansluiting vindt bij de multiculturele beleefwerelden in AIE foto startbijeenkomst Eindhovn Ocan format 350px IMG 9739de vragenrondes. De sleutelpersonen grepen de kans om hun ervaring en expertise in te zetten. De sleutelpersonen die verschillende culturen vertegenwoordigen en direct contact mee hebben lieten op constructief kritische wijze de wethouder, ambtenaren en wetenschappers weten hoe de praktijk voor de huishoudens die zijn bijstaan eruitziet.

De Eindhovense wethouder, ambtenaren en de Alliantie hebben veel input van de Eindhovenaren kunnen krijgen die nieuwe inzichten bevatten naast wat Ocan en de Alliantie in april 2024 in Den Bosch en week eerder in Rotterdam kreeg. Een deel van de input werkte extra bevestigend voor het vele werk dat de Alliantie verzet. 

Wilt u doorgaan met het lezen van dit artikel? Klik op onderstaand  blauw knopje.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.