Skip to main content

Blogs en Vlogs

Alliantie inclusieve energietrasitie  ocan caribish sleutelfguren gemeente Rotterdam Ocan caribisch

Rotterdammers volgen met waardevolle input aan beleidsbepalers. Op naar een betere, inclusievere lokale aanpak energiearmoede in “010"

19 juni 2024

Pagina 1 van 2

Op 16 mei 2024 vond in Rotterdam een belangrijke bijeenkomst plaats voor de inwoners van de die gemeente en omstreken. Ruim 18 sleutelpersonen die in verschillende Rotterdamse wijken erg goed bezig zijn hebben gehoor gegeven om  samen met lokale ambtenaren en de Alliantie Inclusieve Energietransitie het over de aanpak van energiearmoede te gaan hebben. Aanleiding van de oproep is de huidige klimaatcrisis en energietransitie die landelijk gerealiseerd moet worden.

De bijeenkomst vond plaats in het levendige Huis van de wijk  Hillevliet. Centraal stond hoe de aanpak van energiearmoede onder inwoners van Rotterdam met een migratie- en/of vluchtelingenachtergrond op gang te brengen en te verbeteren. Hiervoor zijn presentaties gegeven door de gemeente en de AIliantie inclusieve energietransitie startbijeenkomst Rotterdam Ocan format CaribiscbEnergieklussers, een gratis dienst van de gemeente Rotterdam om gratis energiebesparende producten in huis te installeren. Gemeente Rotterdam wilde door middel van de presentaties laten zien wat de gemeente op dit moment doet, hoe verschillende Rotterdamse wijken ervoor staan en vroeg daarmee ook aan de sleutelpersonen of de aanpak effect heeft en aansluiting vindt bij de multiculturele beleefwerelden in de vragenrondes.

De sleutelpersonen die verschillende culturen vertegenwoordigen en direct contact mee hebben lieten op constructief kritische wijze de ambtenaren en energiecoaches weten hoe de praktijk voor de huishoudens die zijn bijstaan eruitziet.

De Rotterdamse ambtenaren, energiecoaches en Alliantie hebben veel input van de Rotterdammers kunnen krijgen die nieuwe inzichten bevatten naast wat Ocan en de Alliantie in april 2024 Den Bosch kreeg. Een deel van de input werkte extra bevestigend voor het vele werk dat de Alliantie verzet. 

Wilt u doorgaan met het lezen van dit artikel? Klik op onderstaand  blauw knopje.

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.