Skip to main content

Blogs en Vlogs

Ocan caribisch hpv campagne bewustwording

Training Ambassadeurs ‘LEVEL UP!’ rond. It’s a go! ✅

18 maart 2023

De Stichting Ocan bewustwordingscampagne over HPV heeft het projectnaam LEVEL UP! gekregen! “LEVEL UP!” staat voor een call to action, iets wat we moeten doen. We moeten ons beter informeren over wat HPV is, beter informeren wat de gevolgen van het virus kunnen zijn en we kunnen beter op onze seksuele gezondheid letten door safe play. De keuzes die we kunnen maken moeten beter bekend zijn. We need to take care of ourselves: LEVEL UP!

Met ‘Ambassadeurs’ gaan we op pad om jongvolwassenen en hun ouders te benaderen. De kans bestaat dat je door een van hen enthousiast benaderd wordt in je eigen stad of als je lekker in een andere stad uithangt.

Acht jongeren en twee ouders hebben zich opgegeven om als Ambassadeur aan de slag te gaan voor de Ocan campagne die opgezet is in het kader van de landelijke campagne die de naam ‘Met 1 vaccin beschermd tegen 6 soorten kanker’ draagt.

Zoals Stichting Ocan eerder aangekondigd heeft, ligt de nadruk van LEVEL UP! bij bewustwording over HPV en wat onze keuzes zijn. Zo zullen de Ambassadeurs vooral met jongvolwassenen in de leeftijdscategorie 18 t/m 27 jaar connecten en bijpraten over hun kennis van HPV. Een tweede focus is ook ouders van mensen uit die leeftijdscategorie. De Ambassadeurs zullen op twee manieren met de doelgroepen connecten. Zij zullen jongeren op straat aanspreken om hen voor een informatiebijeenkomst uit te nodigen en zij zullen bij influencers te gast zijn om hun boodschap onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Zo moeten meer mensen snappen waarom zij die uitnodigingsbrief van de overheid ontvangen hebben en waarom het relevant is om zelf aandacht aan die post te besteden.

De juiste info

ocan caribisch hpv campagne bewustwordingAmbassadeurs willen in samenwerking met een deskundige jou graag helpen om aan de juiste informatie te komen. Met feiten over HPV en seksueel gezondheid krijg je meer kennis over het virus en mogelijke gevolgen en inzicht in het oplopen van besmettingen. Hierdoor kan je zelf een gebalanceerde keuze maken hoe jezelf te beschermen.

Zaterdag 11 maart ontvingen de Ambassadeurs zelf training van 3 artsen. Het programma bestond uit een blok ‘Seksuele gezondheid, bewustwording, grenzen’ dat verzorgd werd door arts-onderzoeker Naomi Juliana; een blok Basiskennis: ‘Wat is HP-Virus, hoe krijg je het? Wie krijgt het? Wat zijn de gevolgen? Welke vormen van kanker bij wie? Hoe tegen te gaan?’ dat gynaecoloog Angelo Hooker voor zijn rekening nam en een blok ‘Alles over HPV vaccinatie. Voor- nadelen, bijwerkingen, effectiviteit, aanmelding’ door arts in opleiding Akosua Addo-Daaku van GGD Haaglanden. Alle drie van deze medische professionals zijn zeer bekwaam in hun vak en konden een steengoede presentatie van hun topic geven. Ook snappen zij de cultuur van de doelgroepen waar de campagne LEVEL UP! zich op richt omdat zij zelf tot deze culturen behoren.

Het doel van deze vruchtbare training was om een heel open gesprek te voeren over de meest bekende SOA’s, de minder bekende SOA’s zoals HPV, seksuele gezondheid en gedrag te bespreken en alle opties die er zijn om een HPV infectie te voorkomen of te behandelen. 🦠❌

We want to connect with you! 👐

Dus let’s connect! De Ambassadeurs komen uit meerdere steden in het land. Ze hebben leuke flyers en hopen jou uit te nodigen op informatieve bijeenkomsten, waar je tussen het chillen door coole informatie krijgt to play safe and to go level up. Deze bijeenkomsten zijn no judgement zones waar je de kans krijgt om al je vragen te stellen of gewoon waar je rustig kunt zitten en luisteren naar anderen. De bijeenkomst wordt door een Ambassadeur gehost. Naast haar of hem zit er altijd een medisch professional bij die expert is op het gebied van HPV. Zo ben je gegarandeerd dat jouw vragen beantwoord worden en dat men snapt waarom je die vraag of vragen stelt!

Meer Blogs en Vlogs

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.