Skip to main content

Acties en oproepen

Leer uw Caribisch-Nederlandse TK-kandidaat beter kennen: Carlos Lopes

12 maart 2021

De Tweede Kamerverkiezing is in aantocht. Op 17 maart 2021 - en afhankelijk van de voorzieningen per gemeente ook op 15 maart en 16 maart – kunt u als stemgerechtigde uw stem uitbrengen.

In navolging van de Stichting Ocan oproepen aan zowel Caribisch-Nederlandse kandidaten als de gemeenschap, willen wij een aantal van de kandidaten aan uw voorstellen. Stichting Ocan biedt graag deze mogelijkheid aan alle Caribisch-Nederlandse kandidaten die aan de Tweede Kamerverkiezing meedoen.

In de komende periode kunt u ze beter leren kennen en waar zij voor staan en eventueel uw stem op één van hen uitbrengen!

Kandidaat Carlos Lopes Ubunto Connected Front nr 14 Tweede Kamerverkiezing Ocan CaribischVandaag dhr. Carlos Lopes. Kandidaat nr. 13 op de lijst van de politieke partij Ubuntu Connected Front.

Korte biografie:

Zoon van wijlen Vincent Astor Lopes, een beroemde politicus op van St Eustatius. Na met mijn gezin naar Statia te zijn verhuisd vanuit Florida, vanwege ziekte van mijn pleegvader. Als ondernemer heb ik mijn bedrijf voortgezet op het gebied van gazonservice en computertechnologie en drukwerk. Ik ben de oprichter en momenteel voorzitter van de St. Eustatius Zwemvereniging. Ik heb zwemmers getraind en ook op competitief niveau gestreden, ik ben eigenaar van C&C services, momenteel manager van het St. Eustatius Public Swimming Pool. Concurreert met mijn sportploeg "Dynamite" in de sporten volleybal, softbal en basketbal, inclusief het vrijwilligerswerk als scheidsrechter. Momenteel ben ik voorzitter van de raad van commissarissen van het lokale telecommunicatiebedrijf Eutel N.V.

Politieke ambitie:

In oktober 2020 postuleerde ik mezelf voor het eerst als kandidaat op de lijst van de PLP (Progressive Labor Party) waarvan wij 3 van de 5 zetels in de eilandsraadsverkiezingen kreeg. Momenteel ben ik de PR-functionaris van de partij. Afkomstig uit een familie die altijd in de politieke arena heeft gezeten, was het niet zo moeilijk om de overgang te laten gaan. Ik ben een persoon die zich bezighoudt met iedereen en jong en oud.

Via het netwerk van de PLP maakte ik kennis met het Ubuntu Connected Front en hun missie om deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021. Ik voelde de behoefte om op die lijst te staan. Dat de mensen van St Eustatius en Saba iemand hebben die echt gemotiveerd is om hen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Het Statiaanse volk en Sabaanse volk hebben ook een stem nodig. Ik zal die stem zijn.

Oproep aan de CN kiesgerechtigden:

Ik denk dat mensen zich niet geëngageerd voelen omdat ze zichzelf niet gerepresenteerd zien in de politiek. Zowel qua representativiteit in de tweede Kamer als in de politieke thema’s. UCF weet dat en daarom is ons verkiezingsprogramma helemaal op de belangen van mensen van Afrikaanse afkomst afgestemd. We hebben een ‘Black Agenda’ en een speciaal hoofdstuk over Caribisch Nederland. Als we een zetel halen, kunnen we al een groot verschil maken. Maar mensen moeten wakker worden en zien dat de politiek een groot deel van hun leven bepaalt. Ze moeten niet klagen maar gaan stemmen. Het motto van UCF is “If Not Us Then Who, If Not Now Then When?” Over vier jaar worden de voorwaarden om een nieuwe partij op te richten veel zwaarder, dus het is echt nu of nooit. Onze lijsttrekker, Regillio Vaarnold, zei het in een interview zo: “Als je nu niet gaat stemmen, dan heb je straks alleen jezelf in de spiegel aan te kijken.”

Ik ga voor:

1. Speciale aandacht voor de burgerrechten

2. Sociale en economische ongelijkheid

3. Erfgoed en zelfbeschikking

Expliciete aandacht voor de overheersende witte neo sociaal-economische en culturele establishment met systematische uitsluiting en verslechtering van de sociaal economische positie van de inwoners van Caribisch Nederland (Saba, St. Eustatius en Bonaire).

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.