Skip to main content

Acties en oproepen

Leer uw Caribisch-Nederlandse TK-kandidaat beter kennen: Charles Woodley

12 maart 2021

De Tweede Kamerverkiezing is in aantocht. Op 17 maart 2021 - en afhankelijk van de voorzieningen per gemeente ook op 15 maart en 16 maart – kunt u als stemgerechtigde uw stem uitbrengen. 

In navolging van de Stichting Ocan oproepen aan zowel Caribisch-Nederlandse kandidaten als de gemeenschap, willen wij een aantal van de kandidaten aan uw voorstellen. Stichting Ocan biedt graag deze mogelijkheid aan alle Caribisch-Nederlandse kandidaten die aan de Tweede Kamerverkiezing meedoen.

In de komende periode kunt u ze beter leren kennen en waar zij voor staan en eventueel uw stem op één van hen uitbrengen!

Kandidaat Chales Woodley UCF nr 7 Ocan CaribischVandaag dhr. Charles Woodley. Kandidaat nr. 7 op de lijst van de politieke partij Ubuntu Connected Front.

Korte biografie:

Zoon van wijlen Albert en Hilda Woodley. Woonde meer dan 10 jaar in Nederland voordat ik in 2011 terugkeerde naar St. Eustatius. Timmerman van beroep, Vakbondsvertegenwoordiger van All for 1, oud-gedeputeerde van 2017 tot 2018. Ik ben momenteel de voorzitter van PLP (Progressive Labor Party) die de meerderheid van de zetels won bij de laatste eilandraadsverkiezingen van oktober 2020. Ik ben gepassioneerd door het verdedigen van de rechten van de mensen die ik vertegenwoordig en waar ik in geloof.

Politieke ambitie:

Ik vond die connectie met Ubuntu Connected Front vanwege gemeenschappelijke geschiedenis, doelen, worstelingen en aspiraties. Sint Eustatius mag dan klein zijn in grootte en aantallen, maar dat mag degenen die recht hebben om gerespecteerd te worden niet beperken. Het is een ernstig onrecht om iemands agenda "te verwezenlijken" vooruit te helpen en tegelijkertijd en opzettelijk het bestaansrecht van anderen te vertrappen. Dit druist in tegen elke vorm van menselijke waardigheid. Ik ben
omdat Wij zijn.

Oproep aan de CN kiesgerechtigden:

Ik denk dat mensen zich niet geëngageerd voelen omdat ze zichzelf niet gerepresenteerd zien in de politiek. Zowel qua representativiteit in de Tweede Kamer als in de politieke thema’s. UCF weet dat en daarom is ons verkiezingsprogramma helemaal op de belangen van mensen van Afrikaanse afkomst afgestemd. We hebben een ‘Black Agenda’ en een speciaal hoofdstuk over Caribisch Nederland. Als we een zetel halen, kunnen we al een groot verschil maken. Maar mensen moeten wakker worden en zien dat de politiek een groot deel van hun leven bepaalt. Ze moeten niet klagen maar gaan stemmen. Het motto van UCF is “If Not Us Then Who, If Not Now Then When?” Over vier jaar worden de voorwaarden om een nieuwe partij op te richten veel zwaarder, dus het is echt nu of nooit. Onze lijsttrekker, Regillio Vaarnold, zei het in een interview zo: “Als je nu niet gaat stemmen, dan heb je straks alleen jezelf in de spiegel aan te kijken.”

Ik ga voor:

1. Speciale aandacht voor de burgerrechten

2. Sociale en economische ongelijkheid

3. Erfgoed en zelfbeschikking

Expliciete aandacht voor de overheersende witte neo sociaal-economische en culturele establishment met systematische uitsluiting en verslechtering van de sociaal economische positie van de inwoners van Caribisch Nederland (Saba, St. Eustatius en Bonaire).

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.