Skip to main content

Acties en oproepen

Leer uw Caribisch-Nederlandse TK-kandidaat beter kennen: Jurenne Hooi

02 maart 2021

De Tweede Kamerverkiezing is in aantocht. Op 17 maart 2021 - en afhankelijk van de voorzieningen per gemeente ook op 15 maart en 16 maart – kunt u als stemgerechtigde uw stem uitbrengen.

In navolging van de Stichting Ocan oproepen aan zowel Caribisch-Nederlandse kandidaten als de gemeenschap, willen wij een aantal van de kandidaten aan uw voorstellen. Stichting Ocan biedt graag deze mogelijkheid aan alle Caribisch-Nederlandse kandidaten die aan de Tweede Kamerverkiezing meedoen.

In de komende periode kunt u ze beter leren kennen en waar zij voor staan en eventueel uw stem op één van hen uitbrengen!

Kanditdaat Jurenne Hooi Anette Brolenius foto D66 Ocan Caribisch TK verkiezing 2021Vandaag mw. Jurenne Hooi. Kandidaat nr. 74 op de lijst van de politieke partij D66. (Foto: Anette Brolenius)

Korte biografie:

Jurenne Hooi (1965) is geboren op Curaçao en woonachtig in Amsterdam. In Maastricht heeft ze Gezondheidswetenschappen gestudeerd en promoveerde aldaar op het gebied van hart- en vaatziekten. Ze heeft een lange staat van dienst binnen het sociaal domein, o.a. als bestuurder. Momenteel is ze beroepscommissaris, waaronder voorzitter van Raad van Toezicht Mental Health Caribbean voor de BES gemeenten, en onafhankelijk adviseur op armoedebestrijding en inclusie.  

Politieke ambitie:

Ik ben de politiek ingegaan om me in te zetten voor een meer inclusieve maatschappij met kansengelijkheid voor iedereen. D66 wil onvrijheden bestrijden die achterstanden en armoede veroorzaken door gelijke kansen te organiseren en zet o.a. stevig in op onderwijs. Dat spreekt mij zeer aan en daarom ben ik lijstduwer geworden.

Oproep aan de CN kiesgerechtigden:

We zijn onvoldoende vertegenwoordigd in de politiek en in het bijzonder in de Tweede Kamer. Ondertussen zijn wij één Koninkrijk en worden er politieke besluiten genomen die Caribische Nederlanders ook raken (zie toeslag affaire belastingdienst). We moeten onze invloed meer laten gelden door meer zichtbaar te zijn in het Nederlandse politieke landschap.

Ik ga voor:

Visie: In ons Koninkrijk der Nederlanden delen we een verleden én een toekomst. Solidariteit staat daarbij voorop: in tijden van rust, maar zeker in tijden van rampspoed. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in ons Koninkrijk erbij hoort én mee kan doen. We zijn immers allemaal onderdeel van één Koninkrijk. Hoewel de afstand tussen ons groot is, zijn we onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen kunnen we de grote vraagstukken van de toekomst oplossen. Dat lukt alleen als we ons richten op wat ons verbindt, niet op wat ons verdeelt. Samen zijn we één Koninkrijk.

Punten:

1. Kansengelijkheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt;

2. Bestrijding van armoede en meer investeren in een veerkrachtige samenleving;

3. Inzetten op innovatie en duurzaamheid.

Want het moet niet uitmaken waar je vandaan komt, belangrijk is waar je naar toe wilt!

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.