Skip to main content

Acties en oproepen

Leer uw Caribisch-Nederlandse TK-kandidaat beter kennen: Kenneth Cuvalay

24 februari 2021

De Tweede Kamerverkiezing is in aantocht. Op 17 maart 2021 - en afhankelijk van de voorzieningen per gemeente ook op 15 maart en 16 maart – kunt u als stemgerechtigde uw stem uitbrengen.

In navolging van de Stichting Ocan oproepen aan zowel Caribisch-Nederlandse kandidaten als de gemeenschap, willen wij een aantal van de kandidaten aan uw voorstellen. Stichting Ocan biedt graag deze mogelijkheid aan alle Caribisch-Nederlandse kandidaten die aan de Tweede Kamerverkiezing meedoen. In de komende periode kunt u ze beter leren kennen en waar zij voor staan en eventueel uw stem op één van hen uitbrengen!

Kandidaat Kenneth Cuvalay Ubuntu Connected Front nr 3 Tweede Kamer verkiezing Ocan CaribischVandaag dhr. Kenneth Cuvalay. Kandidaat nr. 3 op de lijst van de politieke partij Ubuntu Connected Front. (Foto: Martin van Vliet/Art Foto Service Groep)

Korte biografie:

Ik kom uit een arm gezin met 13 kinderen. Mijn vader komt van St. Eustatius en mijn moeder van het naburige voormalig Britse eiland St. Kitts. Mijn oudste zus overleed op jonge leeftijd en mijn moeder voedde ook haar kinderen op. Ik was de oudste en begon al op achtjarige leeftijd met werken. Toen ik 12 was ging ik naar St. Maarten en werkte daar als pool- en beach-boy. Ik zag al heel jong dat er politieke en maatschappelijke structuren achter die armoede schuilden en tot de dag van vandaag wil ik juist die achterliggende structuren aanpakken en niet aan symptoombestrijding doen. 

Ik ben voorzitter van de stichting Verslavings- en Psychosociale zorg "The Quill" St. Eustatius. Ik ben opgeleid als A-verpleegkundige en tot 2018 werkzaam als Klinisch Manager bij de organisatie Mental Health Caribbean voor Saba en St. Eustatius. Ik heb aan de wieg gestaan van het ontwikkelen van de verslavings- en psychiatrische zorg in Caribisch Nederland.

Politieke ambitie:

Ik heb me altijd afzijdig gehouden van de politiek, omdat ik niet vond dat er een partij was die mij representeerde. Met Ubuntu Connected Front is dat heel anders, het voelt voor mij bijna als een mensenrechtenorganisatie. Het is de enige partij met zoveel mannen zowel als vrouwen van Afrikaanse afkomst op de kandidatenlijst. Het is ook de enige partij met expliciete aandacht voor de positie van de inwoners van Caribisch Nederland (Saba, St. Eustatius en Bonaire). Er is veel aan de hand op deze eilanden.

Oproep aan de CN kiesgerechtigden:

Ik denk dat mensen zich niet geëngageerd voelen omdat ze zich niet gerepresenteerd zien in de politiek. Zowel qua representativiteit in de Tweede Kamer als in de politieke thema’s. UCF weet dat en daarom is ons verkiezingsprogramma helemaal op de belangen van mensen van Afrikaanse afkomst afgestemd. We hebben een ‘Black Agenda’ en een speciaal hoofdstuk over Caribisch Nederland. Als we een zetel halen, kunnen we al een groot verschil maken. Maar mensen moeten wakker worden en zien dat de politiek een groot deel van hun leven bepaalt. Ze moeten niet klagen maar gaan stemmen. Het    motto van UCF is “If Not Us Then Who, If Not Now Then When?” Over vier jaar worden de voorwaarden om een nieuwe partij op te richten veel zwaarder, dus het is echt nu of nooit. Onze lijsttrekker, Regillio Vaarnold, zei het in een interview zo: “Als je nu niet gaat stemmen, dan heb je straks alleen jezelf in de spiegel aan te kijken.”

Ik ga voor:

1. Speciale aandacht voor de burgerrechten

2. Sociale en economische ongelijkheid

3. Erfgoed en zelfbeschikking

Expliciete aandacht voor de overheersende witte neo sociaal-economische en culturele establishment met systematische uitsluiting en verslechtering van de sociaal economische positie van de inwoners van Caribisch Nederland (Saba, St. Eustatius en Bonaire).

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.