Skip to main content

Acties en oproepen

Diana Lebacs campagne Pashenhi Kindereducatie Padilanti

Oproep: GEEF NU voor campagne voor het prentenboek 'Pasenshi' van Diana Lebacs voor kinderen op basis- en speciale scholen te Curaçao

05 augustus 2022

Graag delen wij onderstaande dringende oproep van Stichting Kindereducatie Curaçao Padilanti die voor hun campagne alle hulp kan gebruiken om het prentenboek gepubliceerd te krijgen. Als Ocan zien wij graag dat dit lukt. Er kan zowel via een Nederlandse als een Caribisch rekening gedoneerd worden. Hoe u dat doet treft u in onderstaande de tekst van Stichting Kindereducatie Curaçao Padilanti. Wie nog (nader) wil kennismaken met het grootste talent van wijlen Diana Lebacs kan dit artikel lezen (hier in .pdf) en/of  deze Wikipediapagina te bezoeken.

Oproep Diana Lebacs campagne logo Stichting Kindereducatie Curacao Padilanti

Met de zeer recent overleden Curaçaose schrijfster Diana Lebacs was onze stichting in gesprek over de publicatie van het prentenboek 'Pasenshi / Geduld' in het Papiaments, Nederlands, Engels en in het Spaans. Het prentenboek gaat over de oude man Isidoro die een varken heeft genaamd 'Pasenshi'. Oorspronkelijk is het een orale vertelling die door Diana Lebacs in de loop der jaren is aangepast. Het uitbrengen van dit kinderboek in vier talen is een novum. 'Pasenshi' is rijk geïllustreerd en geschikt voor kinderen in het basisonderwijs.

'Pasenshi' was drukklaar maar het geld ontbrak om het prentenboek te drukken en beschikbaar te stellen aan alle kinderen in het basisonderwijs te Curaçao. Met deze campagne wil onze stichting donaties verwerven voor het drukken, transporteren en distribueren van het prentenboek op alle 50 basisscholen en 20 speciale scholen te Curaçao. Ook zijn er bijkomende kosten voor de productie van het prentenboek omdat er extra bladzijden zijn toegevoegd voor onder meer een dankwoord en een boodschap van deze schrijfster aan de kinderen. Van dit prentenboek willen we 2.500 exemplaren laten drukken zodat in ieder geval alle basisscholen 30 exemplaren en de speciale scholen er 20 ontvangen. Met het bedrag van € 10.000 kunnen we dit realiseren!

Geheel naar de wens van Diana Lebacs wordt 'Pasenshi' op zaterdag 22 oktober groots gelanceerd. Ook zal het geschenkboek voor de Kinderboekenweek 'Siman di ban lesa' (31 oktober tot 4 november) aan Diana Lebacs worden gewijd. Van harte steunt onze stichting het initiatief om het prentenboek van Diana Lebacs op 22 oktober te publiceren.

Doet u ook mee? Geef dan nu een donatie om publicatie van het prentenboek mogelijk te maken zodat de drukker in augustus deze opdracht kan uitvoeren. Met een donatie van € 20 financier je al 5 prentenboeken.

 

Doneren vanuit Nederand / via een Nederlandse bankrekening

Wilt u het ook mogelijk maken dat het prentenboek 'Pasenshi' wordt gepubliceerd en aan kinderen op 50 basisscholen en 20 speciale scholen te Curaçao ter beschikking wordt gesteld, stort dan uw donatie op bankrekeningnummer NL 27 SNSB 0947 9135 48 o.v.v. donatie 'Pasenshi'.

Deze speciale bankrekeningnummer staat op naam van mevrouw M.P. van Veen, secretaris Stichting Kindereducatie Curaçao Padilanti.

Doneren vanuit de eilanden/ via een Caribische bankrekening

Voor zij die op ABC en de BES eilanden wonen is het efficiënter om jullie donatie te storten op bankrekeningnummer MCB CURAÇAO 165.318.00 o.v.v. donatie 'Pasenshi'.

Deze bankrekeningnummer is van het bedrijf van Denise de Jongh, uitgeefster prentenboek 'Pasenshi'

c/o Training & Consultancy 2000
Kaya Krisolito 66
Bonaire.

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.