Skip to main content

Acties en oproepen

Rotterdam gezond en wel stichting migrant moeder en kind peace servant Ocan caribisch

Oproep: doe mee aan trainingen ‘Rotterdam Gezond en Wel!' om migranten met Afrikaanse roots gepaste zorg te bieden

27 oktober 2021

Met veel enthousiasme berichten wij dat in november 2021 Stichting Moeder en Kind en Peace Servant zullen starten met 3 cultuur sensitieve trainingen in Rotterdam. Deze trainingen zijn mede door het Ocan ondersteuningsfunctie ‘Together we will stand’ (in het kader van de VN International Decade for People of African Descent) tot stand gekomen. Stichting Ocan viert de successen van de personen die door veel toewijding en hard werk van hun goede projectideeën uitvoerbare projecten konden maken. Stichting Ocan gelooft in dit project en roept de gemeenschap op om gebruik te maken van de expertise van de trainers. Onderstaand een korte omschrijving van de trainingen door de organisatie.

Migranten met Afrikaanse roots worden getraind om hun achterbaan te helpen met geestelijk en mentaal gezondheidszorg. Wij gaan aandacht geven op CULTURELE SENSITIVITEIT IN de ZORG voor mensen van Afrikaanse roots. Dit is een vaak vergeten groep die vaak niet wordt begrepen, waardoor ze met hun probleem blijven zitten zonder gepast zorg. Uit onderzoek blijkt dat wij dit steun zelf moet gaan bieden. Want de professionals in de reguliere GGZ vinden het moeilijk om in Afrikaanse denkwereld te verplaatsen. Daardoor ontstaan er moeilijkheden in de communicatie met hen.

Daarom gaan wij onze bijdrage leveren. LAAT AFRIKANEN GEZOND EN WEL leven in Rotterdam en Nederland.

De dagen en datums voor de trainingen moeten nog precies worden bepaald. Waarschijnlijk zullen de trainingen op een vrijdagavond tussen 19.00uur tot 21.30 of op zaterdagmiddag tussen 16.00uur tot 19.00uur plaatsvinden. Dit zullen wij vastleggen tijdens het intakegesprek met deelnemers.

U kunt hier een Nederlandstalige flyer in .PDF downloaden.

You can download an English language .PDF flyer here.

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.