Skip to main content

Actualiteiten

Urgente oproep Stichting Ocan Coronavirus (COVID-19) lockdown 15 december 2020

15 december 2020

Ocan oproep coronavirus covid 19 lockdown dec RUTTE

Voor de tweede keer sinds de start van de COVID-19 pandemie heeft onze premier Mark Rutte vanuit het Torentje het land live toegesproken. Het Kabinet heeft met de adviezen van het RIVM en het OMT besloten dat het per 15 december 2020 weer nodig is in een harde lockdown te gaan.

Stichting Ocan roept nogmaals iedereen in onze achterban en daarbuiten op, om gehoor te geven aan de adviezen en de waarschuwingen van de overheden waar u woont. Wij kunnen niet genoeg erop aandringen dat het van enorm belang is om op uw eigen gezondheid te letten en dat van de medemens. Wij snappen dat nu de feestdagen in aantocht zijn onze gemeenschap het extra moeilijk zal ervaren om nog minder anderhalve meter contact met familie, vrienden en collega’s te hebben. Met een gezamenlijke inspanning komen we met ons allen sneller door deze pandemie heen.

Als Ocan hebben we tijdens de voorgaande strenge lockdown gezien hoe de Caribisch Nederlansde gemeenschap onze senioren te hulp schoot door boodschappen voor hen te halen, hen tips door te geven en meer telefonisch contact te onderhouden. Ook nu, met de nieuwe harde lockdown, zullen senioren en andere kwetsbaren in onze samenleving eenzaamheid en (verder) isolement vrezen. Het is inmiddels winter. Meer mensen blijven binnen en een wandeling buiten maken zit er niet zo snel meer in. Nog meer senioren zullen met de beschikbare technologie (WhatsApp, Zoom e.d.) moeten leren omgaan. Alstublieft, help hen daarbij.

Middels deze herhaalde oproep om voor onze senioren en kwetsbaren te blijven zorgen in deze bijzondere tijd zegt Stichting Ocan nogmaals: dankjewel, thank you, masha danki! Jullie doen een groot werk.

Nationale toespraak maandag 14 december 2020 premier Mark Rutte

Misschien heeft u de nationale toespraak gemist of wilt u deze terug kijken (beeld vanaf 3m49s):

 

Informatie van de Rijksoverheid over de maatregelen 15 dec. 2020 – 19 jan. 2021

 

Informatie van de Rijksoverheid betreffende cruciale beroepen en de uitzonderingen met ingang van 15 dec. 2020

 

Informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization)

Op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie vindt u de laaste informatie rondom het Coronavirus.


Informatie van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

Op de website van het RIVM vindt u de informatie rondom het Coronavirus van toepassing voor Nederland.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.