Skip to main content

Actualiteiten

Kijktip films ’Atardi’ en ‘Almacita di Desolato’, regisseurs Selwyn de Wind, Felix de Rooy, in februari 2021 online via Pepr

16 februari 2021

Kijktip Filmposter Atardi Rudy Plaate Ocan Caribisch Felix de Rooy Selwyn de Wind

De Caribische films Atardi en Almacita di Desolato worden online aangeboden via Pepr, een nieuw podium voor films van Zwarte makers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora! Graag brengen wij het persbericht onder uw aandacht.

Atardi (2020)

Op Curaçao en Aruba zorgde de film voor uitverkochte zalen en is nu eindelijk online in Nederland beschikbaar. Atardi ging eerder in première op IDFA en is vanaf 18 februari online te zien bij de filmtheaters via Pepr.

Familie en vrienden vertellen in een chronologisch eerbetoon het verhaal van Plaate's kleurrijke leven. De documentaire Atardi werd opgenomen gedurende een periode van vijf jaar en volgt de hoogte- en dieptepunten in het leven en werk van muzieklegende Rudy Plaate. Uitgebreid archiefmateriaal wordt gecombineerd met interviews van familie, vrienden en andere muziekkenners. De Wind kreeg volledige toegang tot Plaate en schetst een intiem portret van zijn leven, terwijl hij leert omgaan met dementie.

Zanger en componist Rudy Plaate bracht meer dan 400 nummers uit, waarin hij telkens het leven en de schoonheid van zijn geliefde eiland bezong. De Wind schetst hoe Plaate zijn ondernemersgeest en muzikale gave gebruikt en een lans breekt voor populaire Curaçaose muziek. Plaate schreef en zong zijn nummers in het Papiamentu, iets wat in zijn tijd ongekend was. Zijn unieke, speelse en innovatieve stijl gaven vorm aan de Curaçaose muziek in de tweede helft van de 20ste eeuw. 'Atardi' is zijn meest iconische compositie en werd het officieuze volkslied van Curaçao en Aruba.

De film Atardi kunt u vanaf 18 februari 2021 op deze webpagina van Pepr kijken.

 

Almacita di Desolato (1986)

Naast Atardi is er nog een Curaçaose titel te zien op Pepr: Almacita di Desolato. Deze film van regisseur Felix de Rooy, inmiddels een klassieker, is een samenwerking met regisseur Norman de Palm. Cinematografie is van Ernest Dickerson, ook wel bekend van Double Play.

Marian Rolle speelt een priesteres die haar magische krachten gebruikt om haar dorp te beschermen. Wanneer ze een boze geest tegenkomt en zwanger raakt, wordt ze verstoten door haar dorpsgenoten. Er volgt een innerlijke reis waarin ze zichzelf probeert te zuiveren en het evenwicht probeert te herstellen.

De film Almacita di Desolato kunt u  vanaf nu op deze webpagina van Pepr kijken.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.