Skip to main content

Actualiteiten

Max. bezoek en de avondklok: Hoe zit dat met mantelzorgers en zorgvrijwilligers nu de coronamaatregelen verzwaard zijn? Lees het hier.

01 februari 2021

Ocan artikel covid-19 mantelzorg zorgvrijwilligers Caribisch avondklok corona

Veel van onze mensen zijn mantelzorgers en zijn zetten zich vrijwillig in als zorgvrijwilliger. Nu dat de coronamaatregelen per 20 januari 2021 en 22 januari 2021 verder aangescherpt werden met verdere beperking van bezoek en de komst van de avondklok kan je twijfelen aan hoe je verder moet.

Graag geven wij je mee dat de Rijksoverheid in een update van 26 januari 2020 meer duidelijkheid gaf hoe mantelzorgers en zorgvrijwilligers verder kunnen.

Mantelzorgers en zorgvrijwilligers hebben geen apart bewijs (lees: werkgeversverklaring) nodig. De reden voor de mantelzorger of zorgvrijwilliger om tussen 21.00h en 4.30h buiten te mogen zijn, heeft te maken met het feit dat de hulp of zorg niet uitgesteld kan worden. Het formulier 'Eigen verklaring avondklok ' dient te worden ingevuld met de geldige reden. Je kruist het vakje “Iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig.” aan en licht deze toe.

Het formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ heb je altijd bij je mocht een opsporingsambtenaar erom vragen.

Alles over de avondklok

Op deze webpagina van de Rijksoverheid lees je alles over de avondklok en de strenge uitzonderingen.

Formulier 'Eigen verklaring avondklok'

Heb je een verklaring nodig? Download het dan hier op de website van de Rijksoverheid.

Mantelzorgers en bezoek ontvagen. Hoe zit dat?

Wat betreft het aantal bezoekers per huishouden valt een mantelzorger niet onder het dringend advies om maximaal 1 persoon per dag thuis te ontvangen.

Op de website Mantelzorg.nl vind je verdere handige informatie.

 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.