Skip to main content

Actualiteiten

Persbericht: Succesvolle Studie fair voor de leerlingen van de Dutch Caribbean

25 maart 2021

Uitnodiging Ocan Study Career event 2021 BBB persbericht

Nadat er een eerste sessie is geweest voor leerlingen van HAVO, VWO en SBO/MBO-4 op maandag 9 en woensdag 11 november 2020, werd er op maandag 8 en woensdag 10 maart 2021 een speciale online StudyChoiceCaribbean event gehouden voor leerlingen die naar het Middelbaar Beroepsonderwijs gaan.
Er zijn 35 informatiesessies geweest van MBO/SBO/EPI/NIPA scholen en diverse organisaties die een in-huis-opleiding aanbieden. De focus lag op de mogelijkheden om een beroepsopleiding te volgen op een van de 6 eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba. Ongeveer 300 leerlingen van Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba volgden de interactieve sessies van 45 minuten en stelden aan het eind van de presentaties hun vragen direct aan de presenterende scholen en organisaties.

Inmiddels zijn alle presentaties gratis terug te zien op de website. Hier kunnen de scholen klassikaal, maar ook de leerlingen met hun ouders, alle presentaties (nog eens) bekijken. Wij zijn trots op de leerlingen die in grote aantallen deelnamen aan dit eerste, speciaal op hun doelgroep gerichte, online studiekeuze event en hopen dat zij hierdoor een goede keuze kunnen maken voor hun vervolgstudie.

In totaal, samen met de november presentaties, staat er inmiddels 45 uur video online, verdeeld over 90 presentaties, en hebben bijna 750 leerlingen deelgenomen aan dit event. De bedoeling is om dit event jaarlijks te blijven herhalen.

Het StudyChoiceCaribbean Team

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.