Skip to main content

Actualiteiten

‘Kleur de Kamer’, een initiatief om onze gemeenschappen te empoweren in de aanloop naar en tijdens de TK-verkiezing 2021

12 maart 2021

Logo kleur de kamer TK2021 Tweede Kamerverkiezing Ocan Caribisch

Nederland heeft meer bruggenbouwers nodig.

Woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Alle politieke partijen hebben hun lijsten met kandidaat-Kamerleden gepresenteerd. Zorgwekkend is het gebrek aan diversiteit op de verkiesbare plekken. Hierdoor mist Nederland bruggenbouwers tussen de verschillende culturen. Om hier iets aan te doen, hebben verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting Ocan, gezamenlijk het initiatief ‘Kleur de Kamer’ in het leven geroepen.

 

Website Kleur de Kamer

Er is omvangrijke website gebouwd voor de kiezer om veel informatie -die vaak onder migrantengemeenschappen ontbreekt - te geven, media items te delen en kandidaten van kleur uit de verschillende gemeenschappen die Nederland rijk is aan u voor te stellen en uit te lichten. Zo wordt er naar gestreefd de verkiezingsparticipatie te verhogen.

De website bestaat uit drie delen en is zeker aan te raden als u zich op de verkiezing voorbereidt.

1. Kandidaten

Hier treft u een lijst van Tweede Kamer kandidaten van kleur die bij de beweging aangesloten hebben. Zij stellen zichzelf graag aan u de kiezer voor!

2.Stemwijzer

Essentiele informatie voor de gemeenschappen wordt het inzichtelijk en to the point gepresenteerd. Tweede Kamer in vogelvlucht, Stemmen, Kiesgerechtigheid, Stempas. Het komt allemaal aan bod!

3. In de media

Hier kunt u (kranten)artikelen lezen over Kleur de Kamer en kijkt u discussies tussen kandidaten en de mensen achter de beweging Kleur de Kamer.

 

YouTube kanaal Kleur de Kamer

Ook is er een speciaal YouTube kanaal waar u afleveringen van de 'Kleur de Kamer' talkshow kunt kijken of terugkijken. Verschilenende hosts ontvangen gasten zoals TK-kandiaten van kleur die aan de verkiezing meedoen.

Klik hier voor het YouTube kanaal van Kleur de Kamer

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.