Skip to main content

Actualiteiten

Oproep: teken de petitie ‘Stop armoede en dakloosheid: de kostendelersnorm uit de wet!'

12 mei 2021
Alex green Pexels Ocan Caribisch kostendelersnorm petitie WEB

Graag brengen wij onder uw aandacht de petitie ‘Stop armoede en dakloosheid: de kostendelersnorm uit de wet!'. Ruim 6800 mensen zijn aan u vooraf gegaan. De initiatiefnemers van deze petitie – FNV en een aantal organisaties -  hebben als doel 10.000 handtekeningen te halen. Als Ocan roepen wij de Caribisch-Nederlandse gemeenschap op om deze petitie te ondertekenen. 

Caribische Nederlanders zijn vaak bereid om vrienden en naasten te hulp te schieten door hen in huis te nemen; bijvoorbeeld bij het vestigen in Nederland vanuit de eilanden. Door niet goed op de hoogte zijn van wet- en regelgeving of in het geval van vertraging bij het vinden van eigen huisvesting  door de nieuwe personen op het adres worden hoofdbewoners (verder) gekort op hun uitkeringen of toeslagen.  Mede door de wetgeving  is het resultaat voor velen in onze eigen gemeenschap toenemende armoede en dakloosheid. Dit leidt tot stress en verdere trauma’s.  Ocan is bekend met de schrijnende verhalen in de samenleving en wil graag dat er hier verandering in komt.

Wij steunen dit initiatief. Steunt u dit belangrijke initiatief ook? KLIK HIER voor de petitie op het platform DeGoedeZaak.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.