Skip to main content

Actualiteiten

Wikimedia Nederland komt met reeks masterclasses erfgoed in periode apr. t/m jun. 2021 voor mensen, initiatieven en organisaties, deelname gratis

07 april 2021

Logo Wikimedia Nederland Ocan Caribisch

Graag brengen wij onder uw aandacht een online training aangeboden voor Wikemedia Nederland. Wees er snel bij een maak gebruik van deze geweldige kans om meer te weten te komen over de rijke erfgoed van het Koninkrijk en u verder te professionaliseren op dit gebied en meer!

Wikimedia Nederland organiseert in de periode van april-juni 2021 een online Wikimedia-training voor personen, initiatieven en organisaties, die kennis en (cultureel) erfgoed beheren over de geschiedenis van Suriname, het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden, en Europees Nederland, en met name over de interactie tussen deze regio's. 

Tijdens de training gaan deelnemers actief kennis en erfgoed delen op Wikimediaprojecten. Er wordt ook speciaal aandacht besteed aan specifieke uitdagingen omtrent het respectvol en meerstemmig delen van kennis over beladen thema's zoals kolonialisme en slavernij.

Data training
* Vrijdag 23 april 2021, Masterclass 1 - De wereld van Wikimedia en Wikipedia
* Woensdag 12 mei 2021, Masterclass 2 - Beeld en media delen via Wikimedia Commons
* Vrijdag 28 mei 2021, Masterclass 3 - Meertalige gestructureerde data: Wikidata
* Vrijdag 11 juni 2021, Masterclass 4 - Bronnen delen via Wikisource
* Zaterdag, 26 juni 2021, Praktijkdag / hackathon

Meer informatie
Lees meer informatie over de Wikimediatraining 'Gedeeld erfgoed: Suriname en het Caribisch gebied' op de website van Wikimedia Nederland. Een uitgebreide brochure over de training  pdf. download u HIER  in .pdf.

Aanmelden
Meld u vóór 15 april aan voor de Wikimediatraining via: https://is.gd/inschrijfwiki 

Contact
Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Sandra Fauconnier: 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.